Stadskerk De Wijngaard mag samen met de andere kerken in Leeuwarden een bijdrage leveren aan de wereldwijde missie van God. We maken dit heel concreet in de visie "Koninklijk leven op de plaats waar je bent". We investeren voortdurend in een persoonlijke relatie met God en hoe deze relatie tot uiting komt binnen onze gezinnen, werk, kerk en stad!

We geloven dat we, door als gemeente toegerust te worden, heel persoonlijk de visie van “Koninklijk leven” handen en voeten leren geven. Het vertellen van verhalen is hierbij een belangrijk instrument. Door verhalen te vertellen over gezinnen, opvoeding, huwelijk, werk en missie, kunnen we elkaar inspireren om te groeien in ons geloof.

Onze mensen

Niet zomaar samen

De mensen van Stadskerk De Wijngaard zijn heel verschillend! De één heeft iets dat de ander niet heeft en de ander kan iets wat de één niet kan. Gelukkig hebben we elkaar! En dat we niet zomaar samen zijn, maar door God, dat maakt ons pas echt sterk!

Wie is wie?
Beheerders van Zijn schepping

Groene Kerk

Stadskerk De Wijngaard wil een groene kerk zijn. Dit betekent dat we goede beheerders van Zijn goede schepping mogen zijn. Duurzaamheid, rechtvaardigheid en het eerlijk verdelen van welvaart zijn belangrijke thema’s in de Bijbel en ook voor ons.

Onze waarden
Historie

Sinds 1994

In 1994 werd De Wijngaard opgericht door ds. Orlando Bottenbley . De eerste jaren werden samenkomsten in verschillende scholen gehouden. In 2009 is het kerkgebouw van evangeliegemeente Perspectief, aan de Bleeklaan 119, overgedragen aan 'De Wijngaard'. Dit hebben wij ervaren als een zegen van de Here God. Vanaf november 2011 hield de Wijngaard haar diensten in het WTC hotel.

In 2018 mochten we als gemeente een prachtig groot gebouw aan de Troelstraweg kopen. Het nieuwe gebouw biedt meer dan genoeg vierkante meters voor allerlei activiteiten en momenten van ontmoeting. Onze intentie is om ook met ons gebouw dienstbaar te zijn aan de samenleving. Dit is waarom we ons nu Stadskerk De Wijngaard noemen!

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?