Elke zondag houden we om 10.00 uur een kerkdienst om te vieren dat Jezus' koninkrijk is aangebroken en om elkaar er aan te herinneren om dagelijks koninklijk te leven. Jij bent altijd van harte welkom om zo'n kerkdienst mee te maken!

Kinderen zijn bij aanvang van de dienst welkom in de grote zaal. Na aankondiging van de zangleider, gaan zij naar hun eigen programma.

Spreker en thema

Iedere zondag heeft zijn eigen thema, en over dat thema wordt door een spreker gesproken. Als je wilt weten waar het komende zondag over gaat, ga dan naar de agenda.

Livestream

Liever de livestream volgen? Klik hier voor het youtubekanaal van Stadskerk de Wijngaard. Hier kun je elke zondag ochtend om 10:00 uur de dienst volgen en daarna terugkijken!

Vertalen/translation

Is het volgen van de dienst in het Nederlands ingewikkeld voor je? Dan kun je op verzoek vertaling in het Engels aanvragen. Neem contact op met John Oost (06 24873427), vóór zaterdag in de week van de dienst. Hij zal proberen om in de benodigde vertaling te voorzien.

Is following the service in Dutch complicated for you? Translation of the service is available on request. Please contact John Oost by calling 06 2487 3427 before saterday on the week the translation is needed. He wil try to provide the needed translation.

Welkom

Je bent altijd van harte welkom om de kerkdienst mee te maken!

Familiekerk

We zijn een kerk van alle leeftijden

Stadskerk De Wijngaard verlangt er naar om een familiekerk te zijn. Als broers en zussen vormen we met jong en oud één familie. Er is speciale aandacht voor kinderen, jongeren en volwassenen (0-118 jaar). We hechten er waarde aan dat alle leeftijden zich vertegenwoordigd weten in de kerk en dat er intergenerationele relaties ontstaan.

Kinderkerk

HizKids als middelpunt

Jezus zegt: ‘Aan de onderlinge liefde zullen de mensen erkennen dat jullie Mijn leerlingen zijn.’ We geloven met Jezus dat ook onze jongste kinderen leerlingen van Jezus kunnen zijn. Hij plaatste het kind in het centrum en liet de volwassenen van hen leren.

Lees meer over de HizKids

Veelgestelde vragen over onze diensten

We vinden het leuk als je ons mailt, belt of aanspreekt, maar misschien staat jouw vraag hier onder. Als je er op klikt, dan verschijnt het antwoord er onder. Wel zo makkelijk!

Wat voor kerk is Stadskerk de Wijngaard?

We zijn een Vrije Baptistengemeente. Daar zijn we best trots op, het is fijn om bij deze wereldwijde groep kerken te horen. In Nederland zijn veel Baptistenkerken aangesloten bij de Unie van Baptisten en de ABC (Alliantie van Baptisten- en Camagemeenten).

Zijn jullie anders dan andere kerken?

We geloven hetzelfde als vrijwel alle kerken. Heel lang geleden (in 325 na Christus) hebben de mensen die in Jezus geloven een geloofsbelijdenis opgesteld en daar staan we nog steeds achter. Het heet de geloofsbelijdenis van Nicea.

We sluiten ons aan bij de kerk van alle eeuwen, maar dat doen we wel op een unieke wijze. Zo dompelen we nieuwe gelovigen onder in een groot waterbad, zingen we moderne liederen met een band en zoeken we voortdurend naar speelse, uitdagende en vernieuwende manieren om ons geloof uit te dragen.

Kost het ook wat, om de dienst te bezoeken?

Nee, het parkeren van de auto, het bezoeken van de dienst en het drinken van koffie en thee na afloop zijn allemaal gratis.

Er is wel een collecte; op die manier verdelen we de kosten. Daar mag je iets in doen, maar het hoeft niet.

Mogen ook niet-leden en niet-gelovigen naar de kerkdienst komen?

Ja, iedereen is welkom. Er is plaats genoeg.

Als ik vragen heb na de dienst, wie kan ik dan aanspreken?

Er lopen mensen rond met een badge met ‘gastteam’ er op. Zij zijn er, speciaal voor nieuwe gasten. Alles wat je hen vraagt, weten ze waarschijnlijk. En als ze iets niet weten, dan kennen ze wel iemand die het wél weet.

Ik heb een andere vraag

Zien we je zondag?

Het kerkgebouw is het voormalige Enexis-gebouw maar is van binnen grondig verbouwd. Het is ruim voorzien van parkeerplaatsen voor zowel auto’s als fietsen. Je kunt aan de voorzijde én aan de achterzijde naar binnen; als je niet weet wat je moet kiezen ga dan voor de achterzijde want dan hoef je het minst ver te lopen naar de grote kerkzaal.
Let op: Volgens de informatie die Google heeft, moet je, wanneer je met de auto in noordelijke richting rijdt, helemaal naar de rotonde bij Jelsum rijden om aan de andere zijde van de Troelstraweg te komen. Dit klopt niet! Je kunt voor ons kerkgebouw gewoon linksaf slaan!

Mr. P. J. Troelstraweg 147a,
8919 AA Leeuwarden.

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?