Elke zondag houden we om 10.00 uur een kerkdienst om te vieren dat Jezus' koninkrijk is aangebroken en om elkaar er aan te herinneren om dagelijks koninklijk te leven. Jij bent altijd van harte welkom om zo'n kerkdienst mee te maken!

Iedere zondag heeft zijn eigen thema, en over dat thema wordt door een spreker gesproken. Als je wilt weten waar het komende zondag over gaat, ga dan naar de agenda.

Maar we gaan niet meteen luisteren. Eerst zingen we een paar liederen, onder begeleiding van één van onze muziekteams. Omdat de teksten worden geprojecteerd kun je meezingen, maar je mag ook luisteren. De meeste mensen zingen echter uit volle borst mee, om zo uitdrukking te geven aan het enthousiasme dat, en de liefde die we ervaren naar God toe.

Ook zingen we meestal liedjes met en voor onze kinderen. Die zijn er in het begin van de dienst bij. Na een kwartiertje gaan ze naar hun eigen kinderkerk, eventueel gebracht door de ouders. Daar volgen ze een leuk programma, praten ze met leeftijdsgenoten en volgen ze zelfs workshops! Meer weten? Kijk dan op onze Hizkids pagina.

Voor tieners hebben we één keer in de maand tienerpreek. Eerst zingen met de Tienerband en daarna een interessant onderwerp met elkaar bespreken.

Na de dienst ben je van harte welkom om koffie en thee te drinken. Het doorpraten of doorbidden na de kerkdienst is net zo waardevol als de dienst zelf, vinden we. Er is plek genoeg in ons restaurant om in een hoekje bij te komen van de dienst, en er zijn mensen genoeg om een gesprekje mee aan te knopen. Ook leuk om te doen: nodig jezelf uit op de koffie bij één van onze kerkleden. En als ze vervolgens verbaasd kijken, zeg je dat op de website van de kerk stond dat dat hier mag!

O ja, dit is ook goed om te weten:  de koffie en thee is gratis. Waar – buiten de IKEA – vind je dat nog, tegenwoordig?

 

Familiekerk

We zijn een kerk van alle leeftijden

Stadskerk De Wijngaard verlangt er naar om een familiekerk te zijn. Als broers en zussen vormen we met jong en oud één familie. Er is speciale aandacht voor kinderen, jongeren en volwassenen (0-118 jaar). We hechten er waarde aan dat alle leeftijden zich vertegenwoordigd weten in de kerk en dat er intergenerationele relaties ontstaan.

Kinderkerk

HizKids als middelpunt

Jezus zegt: ‘Aan de onderlinge liefde zullen de mensen erkennen dat jullie Mijn leerlingen zijn.’ We geloven met Jezus dat ook onze jongste kinderen leerlingen van Jezus kunnen zijn. Hij plaatste het kind in het centrum en liet de volwassenen van hen leren.

Lees meer over de HizKids
Onze voorganger

Richard Santinge

Richard Santinge is de voorganger van De Wijngaard. Samen met zijn gezin is hij vanaf 2007 aan De Wijngaard verbonden. Richard is getrouwd met Martine en samen hebben ze 4 kinderen: Seruja (1999), Eva (2002), Loïs (2004) en Levi (2009).

Richard studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Ede en Theologie aan de Evangelische Theologische Hogeschool in Veenendaal en de Rijksuniversiteit in Groningen.

Richard wie?

Veelgestelde vragen over onze diensten

We vinden het leuk als je ons mailt, belt of aanspreekt, maar misschien staat jouw vraag hier onder. Als je er op klikt, dan verschijnt het antwoord er onder. Wel zo makkelijk!

Wat voor kerk is Stadskerk de Wijngaard?

We zijn een Vrije Baptistengemeente. Daar zijn we best trots op, het is fijn om bij deze wereldwijde groep kerken te horen. In Nederland zijn veel Baptistenkerken aangesloten bij de Unie van Baptisten en de ABC (Alliantie van Baptisten- en Camagemeenten).

Zijn jullie anders dan andere kerken?

We geloven hetzelfde als vrijwel alle kerken. Heel lang geleden (in 325 na Christus) hebben de mensen die in Jezus geloven een geloofsbelijdenis opgesteld en daar staan we nog steeds achter. Het heet de geloofsbelijdenis van Nicea.

We sluiten ons aan bij de kerk van alle eeuwen, maar dat doen we wel op een unieke wijze. Zo dompelen we nieuwe gelovigen onder in een groot waterbad, zingen we moderne liederen met een band en zoeken we voortdurend naar speelse, uitdagende en vernieuwende manieren om ons geloof uit te dragen.

Kost het ook wat, om de dienst te bezoeken?

Nee, het parkeren van de auto, het bezoeken van de dienst en het drinken van koffie en thee na afloop zijn allemaal gratis.

Er is wel een collecte; op die manier verdelen we de kosten. Daar mag je iets in doen, maar het hoeft niet.

Mogen ook niet-leden en niet-gelovigen naar de kerkdienst komen?

Ja, iedereen is welkom. Er is plaats genoeg.

Als ik vragen heb na de dienst, wie kan ik dan aanspreken?

Er lopen mensen rond met een badge met ‘gastteam’ er op. Zij zijn er, speciaal voor nieuwe gasten. Alles wat je hen vraagt, weten ze waarschijnlijk. En als ze iets niet weten, dan kennen ze wel iemand die het wél weet.

Ik heb een andere vraag

Zien we je zondag?

Het kerkgebouw is het voormalige Enexis-gebouw maar is van binnen grondig verbouwd. Het is ruim voorzien van parkeerplaatsen voor zowel auto’s als fietsen. Je kunt aan de voorzijde én aan de achterzijde naar binnen; als je niet weet wat je moet kiezen ga dan voor de achterzijde want dan hoef je het minst ver te lopen naar de grote kerkzaal.
Let op: Volgens de informatie die Google heeft, moet je, wanneer je met de auto in noordelijke richting rijdt, helemaal naar de rotonde bij Jelsum rijden om aan de andere zijde van de Troelstraweg te komen. Dit klopt niet! Je kunt voor ons kerkgebouw gewoon linksaf slaan!

Mr. P. J. Troelstraweg 147a,
8919 AA Leeuwarden.

IBAN: NL05 RABO 0395 470129
Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?