Elke zondag houden we om 10.00 uur een kerkdienst om te vieren dat Jezus' koninkrijk is aangebroken en om elkaar er aan te herinneren om dagelijks koninklijk te leven. Jij bent altijd van harte welkom om zo'n kerkdienst mee te maken!

De kerkdiensten zijn via een livestream te volgen en jij bent altijd van harte welkom om de kerkdienst mee te maken! Klik hier voor het youtubekanaal van Stadskerk de Wijngaard. Hier kan je elke zondag ochtend om 10:00 uur de livestream volgen en de diensten terugkijken!

Om de gezondheid van elkaar en van ons land te beschermen komen we als Stadskerk vanaf 11 oktober tijdelijk niet meer bij elkaar. We gaan elkaar zeker missen, maar we blijven gaan voor ‘koninklijk leven op de plaats waar je bent’. Die visie kan thuis waargemaakt worden. Of misschien op je werk, op straat en in het ziekenhuis – als je één van de helden bent die ons land draaiend houdt in de komende weken.

Ondertussen ligt niet hier niet alles stil. Je kunt ons volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

 

Laten we elkaar vooral niet vergeten! Nu we fysiek niet bij elkaar kunnen komen. Bemoedig elkaar, bid met en voor elkaar. Door de digitale mogelijkheden kunnen we elkaar nog steeds zien en spreken.

Iedere zondag heeft zijn eigen thema, en over dat thema wordt door een spreker gesproken. Als je wilt weten waar het komende zondag over gaat, ga dan naar de agenda.

 

Familiekerk

We zijn een kerk van alle leeftijden

Stadskerk De Wijngaard verlangt er naar om een familiekerk te zijn. Als broers en zussen vormen we met jong en oud één familie. Er is speciale aandacht voor kinderen, jongeren en volwassenen (0-118 jaar). We hechten er waarde aan dat alle leeftijden zich vertegenwoordigd weten in de kerk en dat er intergenerationele relaties ontstaan.

Kinderkerk

HizKids als middelpunt

Jezus zegt: ‘Aan de onderlinge liefde zullen de mensen erkennen dat jullie Mijn leerlingen zijn.’ We geloven met Jezus dat ook onze jongste kinderen leerlingen van Jezus kunnen zijn. Hij plaatste het kind in het centrum en liet de volwassenen van hen leren.

Lees meer over de HizKids
Onze voorganger

Richard Santinge

Richard Santinge is de voorganger van De Wijngaard. Samen met zijn gezin is hij vanaf 2007 aan De Wijngaard verbonden. Richard is getrouwd met Martine en samen hebben ze 4 kinderen: Seruja (1999), Eva (2002), Loïs (2004) en Levi (2009).

Richard studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Ede en Theologie aan de Evangelische Theologische Hogeschool in Veenendaal en de Rijksuniversiteit in Groningen.

Richard wie?

Veelgestelde vragen over onze diensten

We vinden het leuk als je ons mailt, belt of aanspreekt, maar misschien staat jouw vraag hier onder. Als je er op klikt, dan verschijnt het antwoord er onder. Wel zo makkelijk!

Wat voor kerk is Stadskerk de Wijngaard?

We zijn een Vrije Baptistengemeente. Daar zijn we best trots op, het is fijn om bij deze wereldwijde groep kerken te horen. In Nederland zijn veel Baptistenkerken aangesloten bij de Unie van Baptisten en de ABC (Alliantie van Baptisten- en Camagemeenten).

Zijn jullie anders dan andere kerken?

We geloven hetzelfde als vrijwel alle kerken. Heel lang geleden (in 325 na Christus) hebben de mensen die in Jezus geloven een geloofsbelijdenis opgesteld en daar staan we nog steeds achter. Het heet de geloofsbelijdenis van Nicea.

We sluiten ons aan bij de kerk van alle eeuwen, maar dat doen we wel op een unieke wijze. Zo dompelen we nieuwe gelovigen onder in een groot waterbad, zingen we moderne liederen met een band en zoeken we voortdurend naar speelse, uitdagende en vernieuwende manieren om ons geloof uit te dragen.

Kost het ook wat, om de dienst te bezoeken?

Nee, het parkeren van de auto, het bezoeken van de dienst en het drinken van koffie en thee na afloop zijn allemaal gratis.

Er is wel een collecte; op die manier verdelen we de kosten. Daar mag je iets in doen, maar het hoeft niet.

Mogen ook niet-leden en niet-gelovigen naar de kerkdienst komen?

Ja, iedereen is welkom. Er is plaats genoeg.

Als ik vragen heb na de dienst, wie kan ik dan aanspreken?

Er lopen mensen rond met een badge met ‘gastteam’ er op. Zij zijn er, speciaal voor nieuwe gasten. Alles wat je hen vraagt, weten ze waarschijnlijk. En als ze iets niet weten, dan kennen ze wel iemand die het wél weet.

Ik heb een andere vraag

Zien we je zondag?

Het kerkgebouw is het voormalige Enexis-gebouw maar is van binnen grondig verbouwd. Het is ruim voorzien van parkeerplaatsen voor zowel auto’s als fietsen. Je kunt aan de voorzijde én aan de achterzijde naar binnen; als je niet weet wat je moet kiezen ga dan voor de achterzijde want dan hoef je het minst ver te lopen naar de grote kerkzaal.
Let op: Volgens de informatie die Google heeft, moet je, wanneer je met de auto in noordelijke richting rijdt, helemaal naar de rotonde bij Jelsum rijden om aan de andere zijde van de Troelstraweg te komen. Dit klopt niet! Je kunt voor ons kerkgebouw gewoon linksaf slaan!

Mr. P. J. Troelstraweg 147a,
8919 AA Leeuwarden.
Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?