Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. We zijn in februari gestart met 2 nieuwe online Alpha groepen, ​lees hier hoe dat gaat.

Je leest hier hoe de Alpha online werkt, maar we hopen natuurlijk ook weer fysiek bij elkaar te kunnen komen dit jaar. Wil je op de hoogte blijven wanneer er weer een nieuwe Alpha start? ​Laat het ons weten via het formulier onder aan deze pagina.

Alpha Online: Voor iedereen

Alpha is voor iedereen. Iedereen die wil ontdekken: is er meer is in het leven? Waarom zijn we hier? Wat geloven Christenen? Vraag jij jezelf dat wel eens af? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis! Wereldwijd gingen ruim 25 miljoen mensen je al voor bij het deelnemen aan een Alpha.

Hoe werkt het?

Net als een gewone Alpha bestaat Alpha Online uit tien interactieve bijeenkomsten en een weekend. Maar dan vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Daar waar jij een laptop openklapt of je mobiel aanzet, heb je je Alpha-avond. Je logt in, je pakt een kopje thee of koffie en kletst even met elkaar. Daarna kijk je naar een video over het onderwerp van die avond en ga je met elkaar in gesprek. Het programma ziet er zo uit:

WELKOM
19.30-19.45
ONTMOETING
Welkom en ontmoet nieuwe mensen.

 

KIJK
19.45 – 20.15
KLEINE FILMS MET GROTE IDEEËN
Elke Alpha-bijeenkomst kijk je een video van 25 minuten. De video’s inspireren om meer vragen te stellen, niet om antwoorden te geven. Elke video behandelt een onderwerp van het christelijk geloof, zoals ‘Wie is Jezus?’ en ‘Bidden: waarom en hoe?’. Je kijkt de video met elkaar óf vanaf je eigen bank met de link die we je toesturen.

 

BESPREEK
20.15-21.00
BESPREEK DE VRAGEN DIE ER TOE DOEN 
Het leukste moment van Alpha: na de video ga je in kleine groepen uit elkaar om in gesprek te gaan over het onderwerp van de avond. Deel je gedachten over geloof en het leven en hoor wat de rest denkt. Voel je vrij om te zeggen wat je wil!

 

Wil je eerst even kijken? Dat kan natuurlijk. Je kan de eerste drie avonden vrijblijvend komen kijken of het iets voor je is. Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en we sluiten als het kan af met een Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe leidt God mijn leven?

Nieuwsgierig geworden?

Laat het ons weten en we houden je op de hoogte wanneer er weer een nieuwe Alpha start.

Aanmelden?

Wil je graag de Alpha volgen? Of wil je kennismaken met Alpha? Geef je dan op via onderstaand formulier. ​Zodra er weer een nieuwe Alpha start laten we het aan je weten.

Informatie aanvraag over Alpha en Alpha Online

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?