Zaterdagochtend 23 maart om 9 uur bij elkaar komen als kring? Dat is de laatste afspraak in onze kringapp. Dat doen we, in Earnewoude.

We vinden het leuk om iets te gaan doen als kringen. Er wordt een gids van het Fryske Gea gevonden, die ons door een bepaald gebied heen leidt. En ook nog een geestelijke broer van ons allen blijkt bij de kennismaking.

Bij de parkeerplaats kunnen we gelijk al van de vele ooievaars genieten, die daar een nest aan het bouwen zijn.
De gids vertelt ons eerst iets over het gebied, een erg drassig gebied, waar veenmos groeit. Dit mos werkt als een spons, Bert had wat in de hand, knijpt het uit en inderdaad, er komt heel wat water uit. De wandeling start en onderwijl laat de gids ons zien welke begroeiing daar voorkomt en welke vogels en dieren er leven. Erg interessant. We gaan over drassige paden, bruggetjes en beklimmen een uitkijkpost waar we een aantal reeën zien grazen. Ook vertelt Bert ons hoe je het verschil kunt zien tussen een mannetje en vrouwtje Koolmees. Het vrouwtje heeft een dunne zwarte streep over de borst lopen, het mannetje ook, maar naarmate deze ouder wordt, wordt de streep steeds breder. Dus hoe breder de streep, hoe ouder het mannetje is. Een erg leuk weetje. Ook wordt de roerdomp nog gehoord, een vogel die je vaker hoort dan ziet, deze heeft een prima schutkleur en staat tussen het riet alsof het zelf een riethalm is. Echt een treffer als je deze te zien krijgt.

Het is leuk om elkaar in de natuur op deze manier al lerend te ontmoeten. Wat is de schepping, in elk jaargetijde, toch prachtig! We gaan dit vaker doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?