Of die Elfstedentocht er nog een keer van komt, ik hoop het…maar onze komst van Zwolle naar Leeuwarden gaat écht door!

En dus is er van alles in beweging in huize Velema. Zo moet er bijvoorbeeld voor onze oudste dochter Féline een middelbare school worden gevonden. ‘Pap, als mama nou met me meegaat naar Gomarus, wil jij dan met me naar Beijers Naudée?’ Heel graag, meis!’

Zo gingen we samen op pad. 

Gezellig samen in de auto. Twee reisgenoten. Kletsen over de middelbare school en keuzes maken. Mijn gedachten maken deze maanden regelmatig een sprong terug in de tijd. Mijn tijd als brugpieper in Zutphen. Daar liep een veel te zware tas met een jongetje… 😊.

‘Waarom gaan we eigenlijk al zo vroeg, pap? De meeloopdag begint toch pas om 12 uur?’ We zijn net vertrokken en rijden op een zonnige donderdagochtend Zwolle uit. ‘Nou, twee redenen: zo vaak zijn wij niet samen op pad…ik wil graag met jou onderweg ergens een kopje koffie drinken en ik heb een afspraak met een makelaar om even kort een huis te bekijken samen met jou.’

Dat huis in Goutum was mooi maar bleek later die middag al onder voorbehoud verkocht te zijn. Dus we zoeken rustig verder.

En dat kopje koffie: dat was voor haar een warme chocomel en voor mij zwarte koffie, bij Van der Valk, aan de Lynbaan. Het appeltaartje met slagroom hebben we gedeeld 😊

Dit is een van die momenten dat we ons extra bewust zijn van de stap die we gaan maken. Het voelt als een groot avontuur dat we als gezin aangaan. 

1 been in Zwolle en 1 been in Leeuwarden

Vanaf 1 februari 2023 start ik officieel met mijn werk als voorganger. We hopen op korte termijn een huis te vinden in Leeuwarden en in de zomer te verhuizen. Zoals ik eerder vertelde op 15 januari, werk ik dan eerst twee dagen per week voor de kerk en ga ik minder werken voor Windesheim. Ik zal daardoor vanaf nu met één been in Zwolle staan, waar wij de komende maanden dus ook nog wonen als gezin en al met één been in Leeuwarden. 

Mirjam, Féline, Hidde, Jenthe, Steije en Roos-Elise zullen vast zo nu en dan meekomen naar Leeuwarden. Maar zij leven tot de zomer gewoon vooral nog in Zwolle. Met school, atletiek, pianoles, scouting, judoles, turnen, peutergym en jongensclub.

Féline vindt het heel fijn dat ze nog met haar vriendinnen uit groep 8 de musical kan doen en op kamp mee kan gaan. Maar ze begint ook steeds meer zin te krijgen in de fase na de zomer: de middelbare school in Leeuwarden. Welke het wordt….

Anne Velema

2 reactie(s)

  1. Jan Dijkstra schreef:

    Zo leer ik hen op een mooie manier alvast wat kennen.

  2. Anneleen schreef:

    Wat leuk om zo even mee te krijgen! Wat een enorme stap en ook wat een moed om deze reis aan te gaan! Gelukkig in etappes 😉 vrede en plezier de komende maanden voor jullie gezin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?