We hebben vergaderd. Het was een volle avond, de punten die we wilden bespreken, konden niet allemaal worden afgehandeld. Met z’n vieren van ‘afdeling Camminghaburen’ reden we terug naar huis. Onderweg nog napratend over de avond, maar ook wat er zoal speelt bij iedereen thuis. Goed om zo samen op te trekken.

Rit naar huis

We stoppen voor het stoplicht zoals het hoort. De auto links naast mij gaat rijden, en ik vertrek ook. Eigenlijk is er niks vreemd. Ik rijd de kruising op. De auto aan de overkant gaat ook rijden. Intussen zijn we nog steeds druk in gesprek en vertel ik over de ziekenhuisopname van onze dochter vorig jaar. Maar dan..  De auto die aan de overkant de kruising oprijdt gaat niet rechtdoor, zoals we verwachten, maar linksaf over de kruising en komt daarmee recht op ons af. Hoe kan dat? Reed die auto door rood?

We zijn alle vier geschrokken. Het ging allemaal heel snel en we begrijpen niet goed wat er gebeurde. Onze conclusie was dat we waren beschermd en dat er een engeltje op mijn schouder zat. Het is goed afgelopen. Wat had er niet kunnen gebeuren, omdat we beiden optrokken waren we al behoorlijk op snelheid. 

“Wat had er niet kunnen gebeuren?”

Volgen, politie

We hebben elkaar niet geraakt, hoeven niet te stoppen en dus rijden we gewoon maar verder. Tot bij het volgende stoplicht. In de auto naast mij gaat een bordje branden: VOLGEN, POLITIE. Er schiet van alles door mijn hoofd. Hoe kan dat nu? Dit betekent dat niet die andere automobilist door rood reed, nee. Ik was het zelf. 

Die gedachte blijkt te kloppen. Er volgt een forse bekeuring. Nog beduusd van wat er is gebeurd geef ik gelijk toe dat ik fout was. Maar ik begrijp het voor geen meter. 

Bescherming van boven

Wanneer ik in bed lig, gaat de situatie nog vaak door mijn hoofd. Maar ik kan mij echt niet meer herinneren of het stoplicht rood was of groen. De opmerking dat er een engel aanwezig zat komt ook weer boven. Het was mijn eigen fout, ik ben door rood gereden. En toch kan ik zeggen dat ik ben beschermd. Misschien was dat wel een les die ik opnieuw moest leren. Ondanks mijn eigen fouten.

Wouter

Sinds 5 februari volgen we bij Stadskerk De Wijngaard het thema ‘reisgenoten’. We leren van de reisgenoten van Jezus én van elkaar als levensreisgenoten. Kom zitten bij het vuur, lees en luister de verhalen en praat er samen met jouw reisgenoten nog eens over door.

2 reactie(s)

  1. Jacqueline schreef:

    Wauw Wouter, wat goed dat het goed ging, ondanks de boete. Allen heel thuisgekomen. ..

  2. Alie Koning schreef:

    Mooi Wouter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?