“En zo kwam het dat ik op 24 december van dat jaar online deze dienst volgde in plaats van naar All you need is love te kijken.”

Griet, 54 jaar, volgde in 2022 een Alpha cursus in De Wijngaard.

Ik was zoekende in mijn leven, ik leefde onrustig en gejaagd, was oververmoeid en ik wist niet welke richting ik op wilde. Een buurvrouw sprak wel eens over het geloof en ik kreeg steeds vaker het gevoel dat dit mij misschien zou kunnen helpen in mijn zoektocht.

In december 2022 kregen wij van haar een kerstkaartje van Stadskerk De Wijngaard met daarop informatie over de kerstnachtdienst.  En zo kwam het dat ik op 24 december van dat jaar online deze dienst volgde in plaats van naar All you need is love te kijken.

“Kom dichterbij, God wil ook een relatie met jou hebben. De deur staat voor jou open om zo  bij Jezus te komen.” Deze woorden klonken tijdens deze dienst. Ook werd gezegd dat Alpha een middel is om dichterbij te komen: “Alpha is de deur die jij zelf beet mag pakken om naar binnen te gaan om zo Jezus te ontmoeten.”  Aan de ene kant sprak deze dienst mij aan, raakten deze woorden mij, en tegelijkertijd twijfelde ik. Is het geloof wel echt iets voor mij en is het niet raar om als niet-gelovige een kerk binnen te lopen?

Een poosje later kreeg ik van m’n buurvrouw een tip om een kerkdienst terug te kijken over een vrouw die in haar woonplaats als een ‘speciaal geval’ bekend stond. De woorden inspireerden mij en emotioneerden mij ook, en dan vooral deze opmerking: “De beste verdediging is hulp vragen”. Die zette mij ook in beweging. Ik heb hulp gezocht voor traumatische gebeurtenissen uit het verleden en ik ging steeds vaker met de buurvrouw mee naar de diensten van de Wijngaard.

Wij hebben ons samen opgegeven voor Alpha, voor mij om meer te weten te komen over wat het geloof nu precies inhoudt en om te onderzoeken waar ik in wil geloven. Ook is Alpha een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Het is fijn om gezamenlijk een maaltijd te nuttigen en de verhalen van andere mensen te horen over wat hen bezighoudt, wat ze hebben meegemaakt en welke rol het geloof daarin speelt.

De Alpha filmserie van Nicky Gumbel geeft een duidelijk beeld over wat het geloof inhoudt – en soms ook vertwijfeling, doordat mij dan niet duidelijk is wat de achterliggende gedachte is. Ook heb ik mogen ervaren hoe krachtig een gebed kan zijn, dat God je kan helpen en omarmen bij bepaalde moeilijkheden waardoor het mogelijk wordt om deze moeilijkheden aan te gaan in plaats van ze te vermijden. Door Alpha en de diensten op zondag weet ik nu dat God mij een toolbox aanbiedt, namelijk van geloof, hoop, troost en liefde. En dat ik bij Hem mag zijn wie ik ben en waar ik me thuis kan voelen. Ik ben welkom bij Hem.

En zo ga ik steeds meer van innerlijke onrust naar rust, van de duisternis naar het licht en weet ik steeds beter welke weg ik wil nemen.

Griet, Leeuwarden, 54 jaar


De volgende Alpha cursus start 6 en 9 februari 2023 in Stadskerk De Wijngaard, schuif jij aan?

https://www.stadskerkdewijngaard.nl/alpha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?