Een paar jaar geleden ben ik naar Taizé geweest. Dat is een broedergemeenschap in Frankrijk waar je een week in totale rust bent en de focus op jezelf en God hebt.
Een plek waar alleen maar licht, vrede, liefde en hoop heerst. Toch ervaarde ik daar mijn meest donkere moment.

Ik heb me op het diepste en meest donkere punt eenzaam gevoeld, verdrietig en vol schaamte en walging van mijzelf. Het was zelfs zo duister voor mij dat ik medicijnen kreeg (om mij tot rust te krijgen) en mijn ouders midden in de nacht van Friesland naar midden Frankrijk moesten reizen om mij op te halen. Ik vormde een gevaar voor mijzelf.

Het licht wat daar overheerste liet mij mijn meest duistere gedachtegangen zien. Licht heeft op dat moment weggestopte plekken in mijn hart opgelicht. De dagen en weken erna werden de donkere plekken in mijn hart en gedachten langzamerhand steeds lichter. En uiteindelijk is mijn hart van het duister naar het licht gebracht en ben ik vrij van negatieve gedachten over mijzelf, kan ik weer genieten van God en kan ik weer spelen in het Licht. Ik heb vanaf dat moment zoveel waarde gehecht aan hoop, want er is altijd hoop! Zelf al zit je in een diep dal van duisternis.

Je kan dus in het licht zijn en toch de meest donkere momenten ervaren. Maar het licht maakt dingen zichtbaar. Licht kan levens veranderend zijn!! Ik bid voor iedereen die donkere momenten ervaart, voor mensen die uitkijken naar verlichting. Ik bid dat het licht donkere plekken in het hart en gedachten mag beschijnen. Er is hoop!

2 reactie(s)

  1. Hieke schreef:

    Mooi dat je dit deelt.
    Zo blij voor jou! Xxx

  2. Johan schreef:

    Ik hou van je en geef héél véél om je Benjamin..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?