Er is een diep verlangen bij iedereen. Een verlangen om vervuld te zijn.
Soms zoeken we, en zoeken we, om vervuld te raken, maar kunnen we het toch niet vinden. Het lijkt dan wel herfst: bladeren die afvallen, stevige stormen die waaien en alles lijkt langzaam te vergaan.

Je bent samen met vrienden, maar voelt je toch eenzaam. Je slooft je helemaal uit in de sportschool, maar voelt je toch niet fit. Je eet je helemaal rond, maar blijft toch dat lege gevoel houden. Je wint een loterij, werkt hard en voelt je toch arm van geest. Je doet vrijwilligerswerk en voelt je toch waardeloos. Misschien ga je zelfs een relatie aan en voel je je toch niet geliefd.

Winterslaap
Plots stop je met alles, je kunt het niet meer. Het lijkt winter en je gaat in een soort winterslaap om alles goed tot rust te laten komen. Je laat even alles gaan en keert terug naar de basis. Hoe zijn jouw wortels? Sta je stevig in de grond?

Je schreeuwt God om hulp! En dat verandert alles.

Je schreeuwt God om hulp! En dat verandert alles.
Je hebt geen vrienden, maar je voelt je toch niet alleen. Je gaat niet meer naar de sportschool, maar je voelt je toch sterk. Je eet je problemen niet meer weg, maar je bent toch vervuld. Je bent misschien arm, maar kunt toch gelukkig zijn. Je zit thuis en voelt toch dat je van waarde bent. Je hebt geen relatie, maar je voelt je toch geliefd.

Een nieuw seizoen
Je begint te groeien, komt nieuwe dingen tegen in het leven. Je gaat een nieuw seizoen in, van de winter naar de lente. Je krijgt meer bewegingsruimte. Je dankt God voor alles wat Hij voor je doet. Hij zorgt voor je. Hij is de enige die je kan vervullen.

Vanuit de herfst: het verdriet, de eenzaamheid, pijn en leegte, door de winter naar een volgend seizoen waarin alles weer nieuw, kleurrijk en warm wordt. Waarin alles weer vol vreugde is en je uitkijkt naar de zomer die voor de deur staat.

Een licht zijn
Het is nu kouder en we gaan weer richting de winter. We mogen als christenen de lichtheid van de lente uitstralen. Juist in de donkere dagen mogen wij een licht zijn voor een ander. Mogen we gaan schijnen. Laten we er met elkaar voor zorgen dat de herfst en de winter een lente en zomer naast zich hebben. Wees een jas en sjaal als het lente in je leven is. En laat het warme licht van Christus schijnen.

Geschreven door Benjamin

  1. Diewertje Niehof schreef:

    Wat prachtig geschreven!dank voor het delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?