De laatste dagen word ik steeds enorm geraakt door een nummer van Rebecca st. James.
Vroeger luisterde ik veel naar haar muziek en laatst dacht ik ineens 'laat ik haar muziek
weer eens opzoeken'. Maar haar oude nummers blijken inmiddels rijkelijk aangevuld met prachtige nieuwe nummers, waaronder dit nummer wat me keer op keer diep weet te raken: The battle is the Lords.

In dit lied wordt gezongen dat het Gods gevecht is, waarin onze wapens om mee te kunnen strijden, het gebed zijn en lofprijzingen tot onze Allerhoogste God. Meer dan toepasselijk op de dag van vandaag. Wat leven we in een vreemde tijd die vaak beangstigend en ontmoedigend kan zijn. De satan en zijn trawanten weten dat de tijd nog kort is en gooien alles in de strijd om verdeeldheid te zaaien, om zo veel mogelijk mensen te verleiden en weg te lokken bij onze Hemelse Vader. Dat zien we overal om ons heen, je kunt het nog zo gek niet bedenken of het gebeurt wel ergens op de wereld en het wordt met de dag erger. Dan kunnen we ons soms zo zwak en nietsbetekenend voelen.

Wat kunnen wij doen tegen deze omvangrijke, wereldwijde problemen die onze pet vaak te boven gaan? Wij als maar kleine mensen met weinig invloed en weinig bereik?

Dan mogen we weten dat dit niet ons gevecht is. Het is Gods gevecht! Wij hoeven dit gevecht niet alleen aan te gaan. Wij hoeven dit gevecht niet alleen te winnen. Sterker nog, daar zijn we niet eens toe in staat! Maar wij mogen wel meestrijden in Gods leger. Hij wil ons gebruiken, zelfs al zou Hij het zonder ons kunnen. Wat een eer! Wij mogen meevechten in het leger van de Allerhoogste God, onze eeuwige Koning! Om mee te kunnen vechten in Zijn leger, mogen we Gods wapenrusting aantrekken. Als we dit doen, zijn we veilig bij Hem en kunnen en mogen we strijden mét Hem!

Bid tot onze Vader in de Hemel en prijs Hem, dwars door alles heen! Laat de satan geen cm terrein winnen, maar wees een licht in deze steeds donkerder wordende wereld zodat mensen het zien en ook zullen willen wat jij hebt! Zodat steeds meer mensen mogen worden aangeraakt met Zijn liefde en een verlangen zullen krijgen naar die Liefde, naar die Vrede, naar God! Zoals de satan weet dat hij niet lang meer heeft en alles in de strijd gooit om nog zo veel mogelijk terrein te winnen, zo mogen wij ook alles in de strijd gooien om Gods terrein te verdedigen en meer terrein te winnen! Dit bereiken we alleen met Gods wapenuitrusting en de goede vruchten van de Geest. The battle is the Lords! Will you join?

Geschreven door Hanna Post-Schokker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?