Wat is er gebeurd in de Stadskerk, gedurende de corona-pandemie? Lees hierover op deze pagina. Eerst was het een live-blog, nu wordt het niet meer bijgehouden.

Vanaf zondag 6 september is het mogelijk om diensten weer fysiek bij te wonen. Daarbij zullen natuurlijk de nodige maatregelen genomen worden om de samenkomsten voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het is van belang dat je je aanmeld voor de kerkdienst. Kijk voor meer informatie en het aanmelden op:

https://www.stadskerkdewijngaard.nl/aanmelden/

 

[Dinsdag 14 april]

Ook de Live stream van de eerste Paasdag kun je bekijken op de Live Stream pagina. Dit is voorlopig het laatste bericht van deze live-blog. Bedankt voor het lezen en blijf gezond!


[Vrijdag 10 april]

Heb je de Goede Vrijdag Live stream gemist? Je kunt ‘m hier terugkijken. Op deze pagina zullen alle Livestreams zichtbaar zijn.


[Zondag 5 april]

De eerste live-stream-kerkdienst van de Stadskerk is uitgezonden! Helaas stotterde de stream; achter de schermen wordt hard aan een oplossing gewerkt om dit op te lossen in de komende dagen. Volgende uitzending: Goede Vrijdag 10 april om 20.00 uur.


[Woensdag 1 april]

Namens Aukelien, onze kinderkerk-leidster, bij deze nog een paar tips voor de kinderen. De Mozaiek0318 kerk in Veenendaal zendt iedere zondagochtend om 10.00 uur een online kinderdienst uit. En de Stadskerk te Groningen heeft een leuk filmpje online gezet over Coronazorgen.


[Dinsdag 31 maart]

Speciaal voor de kinderen: dagelijks een filmpje om 18.15 uur van het kinderwerk van onze zusterkerk in Drachten.


[Maandag 30 maart]

Het Nederlands Bijbelgenootschap komt met iets moois om te lezen tijdens deze rustige dagen. Of nog beter: om door te geven. Klik hier.


[Zaterdag 28 maart]

Op zoek naar een online kerk voor komende zondagochtend? Kijk voor kerkstreams onderaan deze pagina. Ter aanvulling nog een tip voor tieners: EO Beam heeft ook een kerkdienst om 11.00 uur op het eigen Youtube-kanaal.

Volgende week 5 april hopen we trouwens zelf op zondagochtend (10 uur) een live kerkdienst uit te zenden. Hou deze website in de gaten!


[Donderdag 26 maart]

Misschien ten overvloede, maar het bidden en vasten van Herman Boon gaat niet door. Wat wel doorgaat, zijn de blogs van Richard Santinge. Klik hier voor de tweede editie.


[Woensdag 25 maart]

Alweer een paar dagen geen updates, maar nu is er toch weer nieuws: vanaf zondag 5 april proberen we op zondagochtend onze eigen Stadskerk de Wijngaard diensten te streamen. Hiervoor zijn we druk aan het werk, achter de schermen. We laten nog weten of dit lukt.


[zaterdag 21 maart]

Morgen is het weer zondag en helaas… kunnen we elkaar niet opzoeken. Wil je toch een kerkdienst via internet, radio of televisie meemaken, kijk dan naar de mogelijkheden onderaan deze pagina. We willen hier ook nog Hour of Power noemen. De uitzendingen zijn iedere zondag te zien op RTL 5 (8.00 en 9.00 uur) en Family 7 (17.00 uur) .

Naar alle leden is gisteren een e-mail gestuurd met informatie. Ben je lid en heb je ‘m niet gekregen, laat het ons dan weten. Maar kijk eerst even in je spam-box…

Vandaag is er heel wat nieuw materiaal door onze eigen kerkgangers aan deze website toegevoegd. Een blog over bidden door Jos van Zuylen sr.,  een gedicht van Anneleen Koelmans en een blog over hamsteren van Marjolein Boomsma. Meer is onderweg!


[vrijdag 20 maart]

We hebben een video opgenomen met onze voorganger Richard Santinge. Klik hier om het te bekijken.

En ter inspiratie een heel mooi lied van Sela. Passend voor deze Corona-40-dagentijd.


[donderdag 19 maart]

Een initiatief van Christenen voor Israël: Elke dag om 19.30 uur een live lezing vanuit het Israëlcentrum te Nijkerk. Klik hier!


 

[dinsdag 17 maart]

Time to Connect
Heb je hulp nodig of wil je graag helpen? Netwerk Time To Connect heeft twee hulpdiensten opgezet voor Leeuwarden.
Klik hier voor Heel Leeuwarden Belt. Je kunt je bij deze dienst opgeven als je behoefte hebt aan een gezellig praatje via de telefoon, of als bereid bent om andere mensen te bellen.
Klik hier voor #Coronahulp. Je kunt hiermee praktische hulp vragen of aanbieden.
Mocht je niet in Leeuwarden wonen, dan wordt je naar een soortgelijke site voor heel Friesland omgeleid. Wil je alleen hulp vragen van of aanbieden aan leden van de Stadskerk, zet dan in het opmerkingenvak: ‘Stadskerk de Wijngaard’.

Dag van Nationaal Gebed
De ChristenUnie, de EO, Groot Nieuws Radio, MissieNederland en de Raad van Kerken in Nederland hebben het initiatief genomen tot een Dag van Nationaal Gebed voor ons land in deze onzekere tijd. Klik hier voor het dagprogramma.


[maandag 16 maart]

Hanna Post heeft een pagina gemaakt met bemoediging en tips. Deze kun je hier downloaden.


[zondag 15 maart]

Het RIVM heeft de maatregelen opgeschaald; wij gaan daar in mee en schrappen al onze doordeweekse activiteiten. Dat geldt ook voor onze Alpha avonden. Voor de besprekingen en vergaderingen geldt hetzelfde, tenzij we ze via ‘video conferencing’ door kunnen laten gaan. Vind je dat een goed idee? Bekijk dan eens de mogelijkheden via Skype en WhatsApp of Zoom.us.


[zaterdag 14 maart]

De CrossLink- en CrossOver-avonden gaan komende zondag niet door.


[vrijdag 13 maart]

In navolging van de richtlijnen van het RIVM zullen in de maand Maart geen kerkdiensten op zondagochtend worden gehouden.
Overige doordeweekse activiteiten gaan in principe wél door, tenzij de richtlijnen veranderen.

Dat betekent dat je zondagochtend iets langer kunt blijven liggen. Maar niet té lang, want er is nog zoveel te beleven:

Thuis voor de buis
Je kunt via de televisie bijvoorbeeld een dienst meevolgen. Zo heeft de Evangelische Omroep het initiatief genomen om kerkdiensten uit te zenden. Klik hier voor meer informatie daarover.

Verschillende kerken bieden ook live-streams aan via internet. Zoals Mozaiek 0318 te Veenendaal, De Bethel te Drachten en De Stadskerk te Groningen. En er zijn nog veel meer streams, kijk maar eens op Kerkstream.nl.

Nog een mogelijkheid: Groot Nieuws Radio zendt zondagochtend om 10.00 uur een kerkdienst uit. Het christelijke radiostation is te ontvangen via internet, DAB+, interactieve tv en de gratis app. Ook in de komende weken worden er live kerkdiensten uitgezonden vanwege het coronavirus.

Met je kinderen
We maken veel gebruik van het materiaal van het Nederlands Bijbelgenootschap: BibleBasics. Daarmee kunnen jullie ook thuis aan de slag. Klik op deze link om een leuke PDF te downloaden en ga samen met je kinderen aan de slag.

Matthijs Vlaardingerbroek biedt voor deze gelegenheid ook iedere zondag een leuk kinderprogramma aan met korte video’s knutselopdrachten en proefjes. Klik daarvoor op deze link.

Lekker lezen
Ben je een gewoontedier en helemaal gewend om om 9.55 uur het weekbericht te lezen, klik dan hier voor het Weekbericht. Alle informatie is actueel, behalve dan dat kerkdiensten worden aangekondigd die niet meer doorgaan; dat konden we zo snel niet aanpassen.

Wil je laten weten wat jij hebt gedaan afgelopen zondagochtend, laat het ons weten via Twitter, Facebook of via het mailadres cmt@stadskerkdewijngaard.nl.


[zaterdag 14 maart] – De CrossLink en CrossOver avonden gaan komende zondag niet door.

 

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?