Wat het inhoudt om een reisgenoot te zijn? Dat we samen op weg zijn naar hetzelfde Doel. En dat we onderweg de beste gesprekken hebben. Doe je mee, van februari tot en met mei? Schuif je dan ook geregeld bij het kampvuur aan?

Of je lid bent of niet: je bent van harte welkom om mee te doen. De kerkdiensten in februari in mei zullen over dit thema – Reisgenoten – gaan en kunnen vrij bezocht worden.

Ook zullen we regelmatig verhalen en nuttige materialen verspreiden via de app van Stadskerk de Wijngaard. Om die app te gebruiken hoef je geen lid te zijn; klik hier voor meer informatie of om de app te downloaden.

Wat houdt het in om mee te doen met dit project Reisgenoten? Dat lees je hieronder, op deze pagina.

Hoe reis jij door dit leven? Sta eens moment stil. Kijk om je heen. Wat vraagt jouw aandacht? In je gezin, je wijk, op je werk, in de kerk en met God. Is er iets dat je de komende tijd extra of andere aandacht wilt geven?

  • Het kan zijn dat je bepaalde verkeerde gewoonten van jezelf wilt doorbreken. Vul zelf maar in: ‘ik wil stoppen met …’
  • Misschien wil je bouwen aan de relatie met je buren, je kinderen of met God. Je hebt in gedachten welke stappen daarvoor gezet kunnen worden, maar hebt alleen nog een startpunt nodig.
  • Of heb je misschien een bepaalde uitdaging voor ogen? Iets wat je altijd al hebt willen doen maar wat voorbereiding vergt. En door omstandigheden is het er nooit van gekomen.

Bevraag jezelf eens, en belangrijker nog: ga eens een tijdje bidden of Gods Geest je duidelijkheid wil geven over wat Hij van je vraagt in de komende maanden. Als je op deze manier bewust je route vaststelt, is de kans groot dat je ergens komt…

 

Ben je van plan één van bovenstaande uitdagingen op te pakken? Super! Maar doe het niet alleen. Samen reist het beter. Een reisgenoot die je kent en waarbij jij jezelf laat kennen, kleurt je reis. Zoek elkaar op en deel wat je bezighoudt. Sluit je aan bij je kring, bij je team of bij je vriendengroep. Vertel de anderen openlijk over wat jouw reisdoel is voor de komende maanden.

En: vergeet daarbij niet ook naar de ander te luisteren. Waar zijn zij mee bezig? Waarvoor kun jij bidden? Op welke manier hebben zij jouw steun nodig?

Als je je reisgenoten hebt gekozen (of als zij jou hebben gekozen) wordt het tijd om concreet te worden.

Tijdens de reis ga je zo nu en dan om het kampvuur. Bij het kampvuur heb je namelijk andere gesprekken. Commiteer je aan vijf momenten. Vijf momenten met jouw reisgenoten waarop ieder zich openhartig uitspreekt, voor elkaar bidt en naar elkaar luistert. Zit je op een kring van de Stadskerk? Dan hebben we deze kampvuurmomenten alvast voor je gepland. Informeer bij je kringleider naar de data. Zit je (nog) niet op een kring dan kun je op eigen initiatief vijf momenten kiezen dat je met jouw groep samenkomt. Ook start onze voorganger Anne Velema een tijdelijke kring waar je je bij aan kunt sluiten. Als je dat wilt, stuur ons dan een mail. Deze kring komt samen op 13 februari, 27 febr, 13 en 27 maart; maar je kunt ook tussentijds instappen.

 

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?