Op woensdag 23 september 2020 spreekt Rineke Heij van de NPV (Nederlandse Patiënten Vereniging) over deze boeiende vraag in Stadskerk de Wijngaard te Leeuwarden.

Nu op 1 juli de nieuwe Donorwet is ingegaan, is dit een vraag waar we niet langer omheen kunnen. Waarom is het gesprek hierover soms zo moeilijk, wat zijn nu eigenlijk de dilemma’s rond dit thema en op basis waarvan kom je tot een weloverwogen beslissing?

Donatie en transplantatie van organen is een kwetsbaar onderwerp. Het gaat onder andere over de grenzen van de lichamelijke integriteit. Met orgaandonatie sta je vaak ook aan de grens van het leven. Een ethische zoektocht naar de vóór en tegens van donatie is daarmee niet gemakkelijk omdat het over kwesties van leven en dood gaat. Juist daarom is het ook belangrijk om er vooraf goed over na te denken.

De Bijbel geeft geen eenduidige richtlijn ten aanzien van orgaandonatie. Hoe vorm je dan als christen een mening over dit kwetsbare onderwerp? Het blijft voor veel christenen een lastig en moeilijk onderwerp.

Orgaandonatie is zeker een onderwerp dat het waard is om over na te denken. Om over door te spreken met elkaar en om zo tot een bewuste keuze te komen.

U bent van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen op:

woensdagmorgen 23 september 2020 om 10.00 uur in Stadskerk de Wijngaard, Troelstraweg 147a te Leeuwarden.

I.v.m. RIVM-maatregelen dient u zich vooraf op te geven voor deze bijeenkomst. U kunt zich opgeven door een mail sturen naar contact@stadskerkdewijngaard.nl

Deelname aan de bijeenkomst is gratis; er zal een collecte gehouden worden voor de onkosten.

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?