Het is eindelijk zo ver! 6 September starten we opnieuw met het samenkomen in de grote zaal. Hierbij nemen we de nodige maatregelen om het zo veilig mogelijk te laten verlopen. Lees hier welke maatregelen dat zijn en vergeet je niet aan te melden.

 

Aanmelden

Om er zeker van te zijn dat we voldoende ruimte hebben om afstand van elkaar te houden vragen we iedereen om zich op te geven via de website. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn; iedereen is welkom. Aanmelden kan door hier te klikken.

Doe het wel op tijd, want vol is vol; er zijn 300 tickets voor volwassenen, 105 tickets voor kinderen (0 tot 12 jaar) en 75 tickets voor tieners (12-18 jaar).

 

Naar de kerk komen

Als je je aangemeld hebt via de website, ben je van harte welkom om zondagochtend naar de kerk te komen. Tenminste als je geen klachten als verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging of reuk/smaakverlies hebt ontwikkeld.

We vragen mensen zonder kinderen tussen 9.30 en 9.45 te komen, zodat iedereen met kinderen de ruimte heeft vanaf 9.45 uur om de kinderen naar de juiste ruimte te begeleiden.

Volg de instructies van de parkeerwachters goed op en houd in alle gevallen afstand van anderen.

 

De kerk binnengaan

Niemand geeft je een hand, maar voel je beslist welkom! Je hoeft je niet te identificeren bij de ingang en kunt gewoon doorlopen.

De kleine ingang aan de straatzijde mag beslist niet worden gebruikt. Ook niet als je een keycard hebt.

Bij de grote ingang aan de achterzijde staan alleen de linker en rechter deuren open. Daar wachten gastheren en -vrouwen je op om je naar een eventuele rij te begeleiden en je uitleg te geven. Het komt hier op neer:

De linker ingang leidt direct naar de 1e dubbele deuren naar de zaal. De kerkgangers die hier naar binnen gaan lopen naar de meest verre vakken. De rechter ingang leidt naar de voorste dubbele deuren. De kerkgangers die hier naar binnen gaan, lopen naar de eerste vakken. De rijen vullen zich van een kant, zodat niemand voor elkaar langs hoeft en we goed uitkomen met de anderhalve meter.

Het is niet de bedoeling dat je een eigen plek opzoekt; er wordt een stoel aangewezen.

Let op: wc-bezoek voor of na de dienst is niet mogelijk! Dat geldt ook voor kinderen alhoewel daar in de onderbouw soepel mee omgegaan zal worden. 

Let op: neem je jas mee naar binnen; de garderobe wordt niet gebruikt.

 

Kinderen en tieners

Baby’s, peuters en kleuters worden door de ouders naar hun ruimten gebracht. Hier wordt een specifieke looproute voor aangegeven. Na het brengen lopen de ouders door de nooduitgang naar buiten… uiteraard om weer via de ingang naar binnen te gaan.

Basisschoolkinderen in groep 3, 4, 5 en 6 gaan via de grote trap in de hal meteen naar boven. Daar worden ze opgewacht en begeleid door HizKids-medewerkers. Het is niet de bedoeling dat ouders meelopen met de kinderen.

Waar gaan basisschoolkinderen in groep 7 en 8 naar toe? Dat hangt er van af hoe ze aangemeld zijn. Zijn ze aangemeld via een ticket ‘Kinderen in groep 7 en 8’ dan gaan ze via de grote trap in de hal naar boven, naar het HizKids programma. Als die tickets uitverkocht zijn, mogen ze ook met een ‘grote zaal’ ticket aangemeld worden. (Daar staat dit achter: ‘volwassenen of kinderen in groep 7/8’.) In dat geval gaan ze gezellig mee met de ouder(s) naar de grote zaal.

De tieners van 12 tot 18 jaar hebben hun soms hun eigen dienst in hun eigen ruimte, met een eigen deur. Die deur bevindt zich rechts van de grote ingang. Is er geen tienerdienst, dan mogen de tieners aanschuiven bij hun ouders in de kerkzaal.

Let op: alleen tieners en kinderen van groep 7/8 die geen eigen dienst hebben mogen mee naar de zaal. Alle andere kinderen mogen dat niet; helaas kunnen we geen uitzonderingen maken.

De dienst beleven

Als koppel of gezin mag je naast elkaar zitten, maar de twee stoelen aan weerszijden mogen niet worden gebruikt. We vragen je gekleurde vellen te leggen op die twee stoelen.

Tijdens de dienst mag er niet worden gezongen. Wel kun je met je houding God aanbidden; dat is niet besmettelijk maar werkt wel aanstekelijk!

Let op: aan ieder vak is een BHV-er toegewezen. Volg, voor je eigen veiligheid, zijn/haar instructies op.

Let op: de dienst duurt ongeveer een uur. Tijdens dat uur is het niet mogelijk om de zaal te verlaten.

 

De dienst verlaten

Aan het eind van de dienst worden instructies gegeven. Mensen die het laatst binnen gekomen zijn, verlaten de zaal het eerst. Neem je de gekleurde vellen papier naast je even mee? Je kunt ze op een tafel aan de uitgang leggen.

Er wordt geen koffie gedronken. Als je geen kinderen hebt meegenomen willen we je vragen om direct te vertrekken. Heb je wél kinderen meegenomen dan stellen we het zeer op prijs als je hen ook weer mee naar huis neemt 🙂

Zijn jouw kinderen zelfstandig naar boven gegaan, wacht dan eerst buiten bij de totdat deze kinderen naar buiten zijn gekomen en jou gevonden hebben. Dat doe je bij de loodsdeur met een grote 9 er op – daar worden de kinderen naar toe geleid. Daarna mag je je baby’s, peuters en/of kleuters ophalen. Deze keer loop je de omgekeerde route: via de nooduitgang loop je het gebouw in, je haalt je kind(eren) op, en via de hoofduitgang loop je het gebouw uit.

Om de looproutes nog beter uit te leggen, hebben we een plattegrond met alle looproutes gemaakt. Klik hier om deze te bekijken.

 

Is het veilig?

Ons gebouw maakt het mogelijk om grote afstand van elkaar te bewaren én we beschikken over een modern ventilatiesysteem dat de lucht voortdurend ververst. Dat vergroot de veiligheid. De risico’s worden echter het best beperkt als we ons allemaal aan het bovengenoemde protocol houden.

Mogen we op je rekenen? Welkom! Klik op ‘aanmelden’ om je meteen kosteloos op te geven voor één of meerdere zondagen.

Aanmelden

Aanmelden Doopdienst (4 oktober 19.30 uur)

Let op: bij de doopdienst is geen kinderkerk, tienerkerk of kinderoppas.

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?