Het is eindelijk zo ver! Vanaf 23 mei starten we opnieuw met het samenkomen in de grote zaal. Hierbij nemen we de nodige maatregelen om het zo veilig mogelijk te laten verlopen. Lees hier welke maatregelen dat zijn en vergeet je niet aan te melden.

Natuurlijk blijft het ook mogelijk om de dienst te volgen via onze livestream.

Aanmelden

Om er zeker van te zijn dat we het maximum aantal van 100 bezoekers (excl. medewerkers) niet overschrijden, vragen we iedereen die de dienst in de kerk bezoekt om zich op te geven via de website. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn; iedereen is welkom. Aanmelden kan door hier te klikken.

Doe het wel op tijd, want vol is vol; er zijn 100 tickets voor volwassenen en 60 tickets voor kinderen (0 tot 12 jaar).

 

Naar de kerk komen

Als je je aangemeld hebt via de website, ben je van harte welkom om zondagochtend naar de kerk te komen. Tenminste als je geen klachten als verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging of reuk/smaakverlies hebt ontwikkeld.

Volg de instructies van de parkeerwachters goed op en houd in alle gevallen afstand van anderen.

 

De kerk binnengaan

Niemand geeft je een hand, maar voel je beslist welkom! Je hoeft je niet te identificeren bij de ingang en kunt gewoon doorlopen.

De kleine ingang aan de straatzijde mag beslist niet worden gebruikt. Ook niet als je gebruik kunt maken van de toegangsapp.

Bij de grote ingang aan de achterzijde staan alleen de linker en rechter deuren open. Daar wachten gastheren en -vrouwen je op om je naar een eventuele rij te begeleiden en je uitleg te geven. Het komt hier op neer:

Het gastenteam geeft aan door welke ingang je de kerkzaal mag binnengaan. Zij wijzen je ook een plekje aan waar je kunt gaan zitten. Het is dus niet de bedoeling dat je een eigen plek opzoekt.

Let op: wc-bezoek voor of na de dienst is niet mogelijk! Dat geldt ook voor kinderen alhoewel daar in de onderbouw soepel mee omgegaan zal worden. 

Let op: neem je jas mee naar binnen; de garderobe wordt niet gebruikt.

 

Kinderen en tieners

Baby’s, peuters en kleuters worden door de ouders naar hun ruimten gebracht. Hier wordt een specifieke looproute voor aangegeven. Na het brengen lopen de ouders door de nooduitgang naar buiten… uiteraard om weer via de ingang naar binnen te gaan.

Basisschoolkinderen in groep 3, 4, 5 en 6 gaan via de grote trap in de hal meteen naar boven. Daar worden ze opgewacht en begeleid door HizKids-medewerkers. Het is niet de bedoeling dat ouders meelopen met de kinderen.

Waar gaan basisschoolkinderen in groep 7 en 8 naar toe? Dat hangt er van af hoe ze aangemeld zijn. Zijn ze aangemeld via een ticket ‘Kinderen in groep 7 en 8’ dan gaan ze via de grote trap in de hal naar boven, naar het HizKids programma. Als die tickets uitverkocht zijn, mogen ze ook met een ‘grote zaal’ ticket aangemeld worden. (Daar staat dit achter: ‘volwassenen of kinderen in groep 7/8’.) In dat geval gaan ze gezellig mee met de ouder(s) naar de grote zaal.

Let op: alleen tieners en kinderen van groep 7/8 die geen eigen dienst hebben mogen mee naar de zaal. Alle andere kinderen mogen dat niet; helaas kunnen we geen uitzonderingen maken.

De dienst beleven

Als koppel of gezin mag je naast elkaar zitten, maar de drie stoelen aan weerszijden mogen niet worden gebruikt. We vragen je gekleurde vellen te leggen op die drie stoelen.

Tijdens de dienst mag er niet worden gezongen. Wel kun je met je houding God aanbidden; dat is niet besmettelijk maar werkt wel aanstekelijk!

Let op: er zijn voldoende BHV-ers aanwezig. Volg, voor je eigen veiligheid, zijn/haar instructies op.

Let op: de dienst duurt ongeveer een uur. Tijdens dat uur is het niet mogelijk om de zaal te verlaten.

 

De dienst verlaten

Aan het eind van de dienst worden instructies gegeven. Mensen die het laatst binnen gekomen zijn, verlaten de zaal het eerst. Neem je de gekleurde vellen papier naast je even mee? Je kunt ze op een tafel aan de uitgang leggen.

Er wordt buiten – op gepaste afstand van elkaar – koffie gedronken.

Zijn jouw kinderen zelfstandig naar boven gegaan, wacht dan eerst buiten bij de totdat deze kinderen naar buiten zijn gekomen en jou gevonden hebben. Dat doe je bij de loodsdeur met een grote 9 er op – daar worden de kinderen naar toe geleid. Daarna mag je je baby’s, peuters en/of kleuters ophalen. Deze keer loop je de omgekeerde route: via de nooduitgang loop je het gebouw in, je haalt je kind(eren) op, en via de hoofduitgang loop je het gebouw uit.

Om de looproutes nog beter uit te leggen, hebben we een plattegrond met alle looproutes gemaakt. Klik hier om deze te bekijken.

 

Is het veilig?

Ons gebouw maakt het mogelijk om grote afstand van elkaar te bewaren én we beschikken over een modern ventilatiesysteem dat de lucht voortdurend ververst. Dat vergroot de veiligheid. De risico’s worden echter het best beperkt als we ons allemaal aan het bovengenoemde protocol houden.

Mogen we op je rekenen? Welkom! Klik op ‘aanmelden’ om je meteen kosteloos op te geven voor één of meerdere zondagen.

Aanmelden

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?