We starten de motor en langzaam komt ons bootje in beweging. De laatste keer dat we bij ‘ons’ huis zijn na de verhuizing, om dit bootje op te halen, is nu een feit. Het is ons huis niet meer en alles wat we achterlaten doet ons toch weer even slikken. Heel veel moois en ook hartzeer is verbonden met deze plek. Tijd voor een nieuwe plek waar we nieuwe herinneringen kunnen maken! Het bootje vaart inmiddels in volle gang, op weg naar haar nieuwe aanlegplaats.

Verhuizen van het ene dorp naar het andere dorp, op papier zijn het maar een paar woorden, maar in het echte leven wel een gebeurtenis met enorme impact. Zeker als je van een bijzondere plek vertrekt en dat was dit zeker voor ons. Vertrekken van een plek waar de kinderen zijn geboren en opgegroeid, waar ze hebben leren zwemmen, fietsen, spelen in het bos, de natuur ontdekten en vandaar de wereld ontdekten in de stad vlakbij.

We zijn niet zomaar vertrokken; daar waren een aantal redenen voor. Een daarvan was en is om in een kleinere woning te wonen, zo duurzaam mogelijk gebouwd, het liefst zelfvoorzienend en met zo min mogelijk maandlasten. Daarop waren we ons al een paar jaar aan het oriënteren. En nu is het zover! We laten de ene droomplek achter om elders een nieuwe droomplek te realiseren en daar hebben we zin in.

“Met vertrouwen op God mochten we een keus maken.”

Natuurlijk neem je zelf dit soort beslissingen. God kan en wil dat ook niet doen, maar de afwegingen en opties mochten we wel in Zijn hand leggen en met vertrouwen daardoor een keuze maken. We zijn er nog lang niet. We hebben iets achtergelaten en hopen en verwachten iets moois te realiseren, in de geruststelling te weten dat Hij erbij is. Dat geeft ons het vertrouwen en het geduld dat nodig is om de volgende stappen te zetten.

Geduld. Dat is, natuurlijk gezien, niet ons sterkste punt. Liever gaan we volle vaart vooruit met onze plannen! Maar dingen als bodemonderzoek, vergunningen en allerlei regels waar je je aan moet houden als je een ingrijpende verbouwing wilt doen, stellen ons geduld geregeld op de proef.

Toch hebben we de hele reis tot nu toe ervaren dat we vanuit een bepaalde ontspanning alles kunnen organiseren. De verkoop, de aankoop, het nieuwe plan voor ons huis in Deinum, de nieuwe buren, de tijdelijke woonplek: het verloopt op een bijzondere manier waarin we Gods hand ervaren en dat geeft rust en vertrouwen om dit avontuur tot een goed einde te brengen samen met onze hemelse Vader.

Wordt vervolgd.

Timo & Audry ter Voort

Sinds 5 februari volgen we bij Stadskerk De Wijngaard het thema ‘reisgenoten’. We leren van de reisgenoten van Jezus én van elkaar als levensreisgenoten. Kom zitten bij het vuur, lees en luister de verhalen en praat er samen met jouw reisgenoten nog eens over door.

 1. Marik schreef:

  Dit is met recht
  vaarwel
  Audry en Timo,
  vaar wél!
  Heel veel woonplezier✍️❗️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?