Misschien herken je die momenten dat je zeker wist dat je gelijk had, maar dan ineens kom je er pijnlijk achter dat dit helemaal niet zo is. Dat is voor mij altijd even slikken. Mijn hoofd wist namelijk echt dat ik gelijk had. Dan is de oplossing dat ik of een ander hoofd moet aanschaffen of mijn mening moet veranderen. Ik weet niet zo goed welke van de twee makkelijker is. Voor mij is dit het oeps moment waarbij je soms beter door de grond kan zakken. 

Dit werkt ook door in mijn denken over wie Jezus is, wat Hij wil doen en hoe Hij over mij of een bepaalde situatie denkt. Ik ben opgegroeid in een bepaalde christelijke cultuur. Ik ben gegroeid als vriend van Jezus dankzij verschillende mensen. Ik ben dieper de Bijbel ingedoken dankzij een verlangen die Jezus zelf in mij heeft gelegd. En dan kom je er toch regelmatig achter dat het vaak anders zit met Jezus, en Zijn manier van doen dan dat ik dacht of vroeger had geleerd.

Ik denk dat veel mensen in Jezus’ tijd ook regelmatig een oeps momentje hadden. Men had een beeld van hoe Gods Redder eruit zou moeten zien en wat Hij zou moeten doen. Niet een kwetsbare kleine baby. Niet iemand die als eerst werd aanbeden door mensen die, zo zouden wij zeggen, occult bezig waren. Niet iemand die geëerd zou worden door het uitschot van de maatschappij. Maar oeps… dit was allemaal wel het geval! 

Misschien heb ik nog wel eens oeps momenten maar ik weet dat Jezus dat helemaal niet erg vindt. Het zijn nu meer dankbare momenten waardoor ik nog meer onder de indruk raak van Jezus’ karakter, Zijn hart en Zijn geduld en liefde voor ons. Ook al denk ik soms veel te weten, toch laat ik dit lekker los om Hem alle ruimte geven.

Robert Colijn

 

Tijdens de kerstnachtdienst op 24 december om 20u verwonderen we ons samen over de geboorte van Jezus. Over Hem staat in de bijbel geschreven dat Hij liefdevol, vriendelijk en vol van waarheid is. Sterker nog: Hij zegt de waarheid te zíjn. Werd met kerst de waarheid geboren? Wie weet ontmoet je een waarheid waar je van op aankunt. Ontdek meer op www.stadvent.nl 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?