Het is maart 2020. Mijn broer en schoonzus wonen in Duitsland en... verwachten hun eerste kindje. Wat kijk ik er naar uit om hen te bezoeken samen met onze kleine Eran. Maar ik word van alle kanten gewaarschuwd. Een wereldwijd virus steekt de kop op in Europa. Kan ik nog terug komen over de grens? Vrienden en familie waarschuwen me voor besmettingsgevaar in de trein. Wat een leuk uitje moest worden, is ineens iets spannends geworden. En de keuze om wel of niet te gaan heel beladen. Eenmaal ter plekke volgen we het nieuws op de voet. Meer spanning en onrust…

Als ik terugdenk aan die dagen herinner ik me dat ik op een avond besloot in plaats van het nieuws te lezen mijn aandacht naar Jezus te richten. Heer, wat wilt u zeggen middenin deze onrust? Ik voelde dat Hij me uitnodigde te kijken met Zijn ogen en te vertrouwen op Zijn overzicht, Zijn werk en Zijn hart. Dat ik veilig ben in Hem, wat er ook met me gebeurt. Dat ook in ziekte of verlies Zijn hand onder me zal zijn om me vaste grond te geven. Ook al heb ik dat nog niet in alle heftigheid ervaren, ik kies ervoor om hierop te vertrouwen.

Later vond ik alle meningen rond het beleid, de vaccins, de hardheid van mensen die ik daarin tegen kwam echt ingewikkeld.. Wat een zoektocht als je niet klakkeloos wilt geloven en doen wat er gezegd wordt en wel goed voor jezelf en je omgeving wilt zorgen. Wat is dan wijsheid? En wat is waar? Waar zijn dan Gods ogen en overzicht en wat doet U Vader temidden van zoveel nare dingen die gebeuren?

Het bleef een uitdaging om steeds weer terug te gaan naar de uitnodiging die ik in Duitsland voelde; Jezus zelf te zoeken als de Waarheid, en hoe belangrijk dat is. Inmiddels hebben we het hoogtepunt van de corona crisis gehad. Toch denk ik nog geregeld terug aan dit moment in maart ‘20. Nu het een tijdje geleden is, kan ik er van een afstandje naar kijken en mezelf afvragen hoe ik omging met al die verschillende ‘waarheden’. Hoe is dat bij jou? Wat is de les die jij er uit hebt geleerd om andere crisissen in je leven aan te kunnen?

Ik geloof dat we als Christenen geroepen zijn om te midden van grote onrust en zwaarte, Zijn Vrede, Waarheid en Licht te kunnen brengen. Dat kunnen we niet uit onszelf, maar alleen door te blijven in Hem die Vrede, Licht en Waarheid is. 

Daisy Dijkstra

Tijdens de kerstnachtdienst op 24 december om 20u verwonderen we ons samen over de geboorte van Jezus. Over Hem staat in de bijbel geschreven dat Hij liefdevol, vriendelijk en vol van waarheid is. Sterker nog: Hij zegt de waarheid te zíjn. Werd met kerst de waarheid geboren? Wie weet ontmoet je een waarheid waar je van op aankunt. Ontdek meer op  http://www.stadvent.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?