‘Ik kan me dus niet voorstellen dat jij daar zit.’ Mijn collega, met bovengemiddelde interesse in spiritualiteit, kwam naast me zitten. Ik vroeg:’wat bedoel je?’ ‘Nou, ik heb eens een online dienst bekeken van De Wijngaard. Ik zie jou daar niet zitten tussen die...nou ja... uh...mensen die over Jezus zingen, alsof ze dat allemaal zo zeker weten’.

Ik zag dat ze iets van Jezusfreaks wilde zeggen. Ik ging op het puntje van mijn stoel zitten. Allerlei vragen kwam in mijn op. Waarom ziet ze mij daar niet tussen zitten? Wat wil ze hier nu eigenlijk echt mee zeggen? Maar ik besloot die vragen te parkeren. Ik zei: ‘Ik vind het juist fijn te zijn tussen de mensen die ook hebben gekozen. Ik ben wat dat betreft wel radicaal’.
Ik vertelde over dat ik in 1 God geloof, de God van Jezus en meende te zien dat ze dat niet goed begreep. ‘Waarom zou je toch niet open staan voor andere geloven?’ Het gesprek ging nog door over haar zoektocht en het niet kiezen voor 1 geloof en wat dat haar bracht.

Lang bleef het gesprek in mijn hoofd hangen. Als mijn collega alle opties zo open houdt, waarom gaat ze dan een online dienst bekijken? Waarom is ze dan niet ‘tevreden’? Prima zoals ie gaat? Door haar werd ik opnieuw bevestigd dat God in alles is. Ook in haar zoektocht. Het deed mij opnieuw beseffen dat er voor mij geen twijfel bestaat of God er is. In het gesprek met mijn collega zei ik tegen haar dat ik op sommige punten in mijn geloof radicaal ben. Ik dacht later was dat het juiste woord wel? kom ik dan niet extremer over dan ik ben? Wat ik vooral bedoel is, dat het weten dat God er is, diep geworteld is. De uitwerking daarvan, ja dat is zeker work in progress. Maar ik heb, inmiddels, geen opties meer open voor twijfel over het bestaan van God of Jezus. Dat scheelt want daarnaast is er genoeg om aan te twijfelen, om te ontdekken en te onderzoeken.

Het niet twijfelen aan het bestaan van een goede liefhebbende God, is essentieel geweest, zo heb ik gemerkt. Want de wereld om mij, om ons heen, was het afgelopen jaar echt lelijk. De dood kwam dichtbij, de oorlog, de kwetsbaarheid van ons bestaan. Wat je nu hebt, kan morgen weg zijn. Mensen die wij tijdelijk een huis mochten bieden lieten ons zien dat ze dwars door die oorlog volledig op God vertrouwen. En toen mijn vader en daarna mijn broer overleed, toen voelde ik hoe essentieel die grond is onder je voeten, vasthouden aan dat wat je wél weet. Dat God goed is, dat het beter zal worden, dat God liefde is. En dat er altijd, altijd een plek, mens, collega, of iets is waardoor dat zichtbaar is of zal worden.

Nynke Douwstra

39 jaar, getrouwd met Friso, Moeder van Jules (10), Loek(9), Boris(7)

Ster(k) verhaal!
Tijdens de kerstnachtdienst op 24 december om 20u verwonderen we ons samen over de geboorte van Jezus. Over Hem staat in de bijbel geschreven dat Hij liefdevol, vriendelijk en vol van waarheid is. Sterker nog: Hij zegt de waarheid te zíjn. Werd met kerst de waarheid geboren? Wie weet ontmoet je een waarheid waar je van op aankunt. Ontdek meer op
www.stadvent.nl

 

4 reactie(s)

  1. diewertje schreef:

    wat mooi vanuit je hart geschreven Nynke ❤krachtig getuigenis!

  2. Wilma schreef:

    Mooi getuigenis!

  3. Debora schreef:

    Mooi hoor!

  4. Annette schreef:

    Mooi, en ja het is heerlijk om op God te kunnen vertrouwen en te weten dat Hij Heer is over alles en allen.

    Mijn geloof bied mij houvast. Het is gelukkig niet meer een vraag of een onzekerheid dat God van me houdt en er naar verlangt om me/ons lief te hebben. Dat wij zijn geschapen om ons lief te hebben. God is Liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?