Een tafel vol met vrienden. Samen koken en heerlijk eten. Ook dat is het goede leven. Eten verbindt. Jacob Nanuru weet als geen ander wat lekker eten is. Hij kreeg het letterlijk en figuurlijk met de paplepel ingegoten. Misschien heb je zijn befaamde rendang al wel eens geproefd. Speciaal voor ons deelt bij het recept. Met of voor wie ga jij het eens proberen te maken?

Ingrediënten

  • 500 à 700 gram sukadelappen (Jacob gebruikt die van de Lidl)
  • Knoflook
  • Ui
  • Bouillonblokje
  • Kuipje Boemboe Rendang (Jacob gebruikt het merk Koningsvogel, verkrijgbaar bij de Jumbo en de Poiesz)
  • Klein pakje kokosmelk
  • Geraspte kokos
  • Ketjap Manis

Rendang in 6 stappen

Snijd de sukadelappen in kleine blokjes. Kook het vlees in water met een bouillonblokje, tot het helemaal gaar en mals is. Laat het dan uitlekken.

Snijd drie teentjes knoflook in kleine stukjes. Bak de knoflook in drie eetlepels zonnebloemolie tot ze mooi lichtbruin zijn.

Snijd 1 grote ui in kleine stukjes en fruit de ui mee met de knoflook. Voeg de stukjes sukadevlees toe als de ui mooi glazig is.

Meng de boemboe en de kokosmelk en voeg het toe aan het sukadevlees. Voeg daarna een klein theekopje ketjap manis toe.

Voeg 1/2 theekopje geraspte kokos toe. Blijf roeren.

Laat het geheel 10 à 15 minuten zachtjes koken. Blijf roeren. Serveer met gele rijst en boontjes.

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?