• 28 september 2018
  • Delen

Stadskerk Leeuwarden won de Geloof Hoop en Liefde (GHL) bank uit het gelijknamige EO-programma. De bank staat nu uitnodigend in de hal van het nieuwe gebouw. We hopen op veel mooie ontmoetingen en goede gesprekken.

‘Hoi, kom er even gezellig bij zitten!’  Wat een mooie uitnodiging! Meestal ben je er blij mee als iemand dat tegen je zegt. Maar stel dat het Jezus is, die op de GHL-bank zit, en jou vraagt om te komen zitten. Vind je het leuk om bij Hem te zitten en even gezellig te babbelen? Of heb je het te druk en loop je liever door? Ben je misschien bang voor wat Hij je zal vragen of wil je Hem gewoon even niet zien, omdat je je ergens voor schaamt?

Soms denk je er wel eens over na hoe het zou zijn om Jezus te ontmoeten, later – in de verre toekomst. Maar ben je er klaar voor om Hem nu al te ontmoeten? Als we eerlijk zijn, is het best ook wel spannend. Want hoeveel je ook van Jezus houdt en met Hem wilt leven, er zijn dingen die nog niet in orde zijn. Zou Hij er gelijk over beginnen? Hij kent ons immers door en door (Ps. 139:1).
Maar Jezus zit daar niet op de bank om de vinger op de zere plek te leggen. Jezus komt naar je toe, omdat Hij zo graag bij je wil zijn en met je wil praten. Jezus houdt oneindig veel van jou, daar had Hij werkelijk alles voor over – zelfs zijn leven (Joh. 3:16). En dan vraagt Hij misschien wel aan je: ‘Hoe gaat het met je?’ Want Hij wil zo graag weten wat er in je leeft, waar je mee zit, waar je blij mee bent.

Want Zijn liefde is de grootste en zal nooit ophouden (Jer. 31:3).

 

En misschien zonder dat je het merkt, verandert er iets tijdens die ontmoeting met Jezus. Want je voelt je misschien wat zenuwachtig of onbeholpen. Maar Jezus’ liefde is genoeg voor jullie beide (1 Joh. 4:16). Hoe Hij naar je kijkt, wat Hij tegen je zegt, een hand op je schouder, het raakt je van binnen. Jezus zal je niet veroordelen (Rom. 8:1), maar Hij verlangt ernaar je te overladen met zijn liefde (1 Joh. 3:1).

 

Het is bijna weer zomer. Tijd om eens ontspannen op een bankje te zitten, te genieten van de rust en de zon. En misschien ook tijd om eens met Jezus op de bank te zitten. Want Hij wil je helpen te geloven – dat het anders kan, te hopen – dat je verder mag gaan, door Zijn liefde.

Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde (1 Kor. 13:13).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?