• 26 september 2019
  • Delen

In de laatste nieuwsbrief had ik het over de afgelopen periode waarin ik een Discipelschap Training School heb gestafft, naar de Filippijnen ben geweest en onverwacht eerder terug ben gegaan naar Zuid-Afrika. Deze nieuwsbrief gaat over wat ik sinds april heb gedaan en nu nog aan het doen ben!

Wat heb ik gedaan de afgelopen tijd?

School of Biblical studies

In april ben ik gestart met een Bijbelcursus, genaamd SBS (School of Biblical Studies), hier op de Jeugd met een Opdracht basis in Muizenberg, Zuid-Afrika. Hierin gaan we boek voor boek door de bijbel en gebruiken we de inductieve methode om te studeren, wat inhoud dat we zelf observeren wat de tekst zegt, daarna de tekst interpreteren door de ogen van de originele lezer en daar tijdloze waarheden aan toe passen! Hierbij kijken we ook naar de achtergrond van de boeken; wie het heeft geschreven, waar en wanneer het is geschreven wat was de situatie, etc. Met alle stappen die we doen, lezen we elk bijbelboek 5 keer.
We zijn begonnen met het nieuwe testament en zijn daar inmiddels bijna helemaal doorheen (we doen Mattheus en Openbaringen wanneer we klaar zijn met het Oude Testament). Een paar weken terug zijn we aan het Oude Testament begonnen en zitten nu in Jozua.

Tot zover heb ik al superveel geleerd en ik kan echt merken hoe de bijbel transformeert en hoe God zijn werk daar doorheen doet! Het is zo gaaf om meer te leren over God, over zijn woord, en het verhaal van de bijbel. Boeken die ik anders nooit las of totaal niet begreep, zoals Genesis of Jozua, hebben echt mijn ogen geopend voor wie God is, hoe genadig en trouw hij is en altijd is geweest. Ook al is dat voor mij in het oude testament vaak moeilijker te begrijpen dan in het nieuwe testament, maar door de hele bijbel te lezen begrijp ik zoveel meer over hoeveel God van ons houd en hoe graag hij samen met ons wil zijn en hoe niets wat wij doen iets aan de liefde van God voor ons kan veranderen!
Iets wat mij echt de ogen deed openen was toen we een tijdje terug met het oude testament, met Genesis begonnen, en door het lezen en bestuderen van het boek het zo duidelijk is hoe God achter zijn mensen aangaat. Hoe ongehoorzaam Abraham, Isaac en Jacob kunnen zijn, en hoe trouw God is en blijft aan zijn plan voor hen!
Deze school duurt nog tot en met maart 2020 en er zit ook nog een outreach van een maand bij in, in februari volgend jaar.

Meer info over SBS? check onderstaande link:
http://sbsinternational.org/overview/


Toen we klaar waren met het Nieuwe Testament hebben we een ‘New Testament-party’ gehad waarbij iedereen verkleed ging als een persoon, thema, of maakt niet uit wat uit het nieuwe testament!

 

Lokale outreach

Naast het studeren van de bijbel hebben we elke week een lokale outreach. Ik ga samen met nog 2 andere meiden naar Capricorn, een van de townships in de buurt, waar we helpen met een ministry genaamd: sisterhood. Dit is een programma voor jonge meiden van 6 tot 12 jaar en een plek waar de meiden, waar nodig, hun verhaal kunnen delen terwijl we samen lekker creatief bezig zijn. Dit sluiten we altijd af met een bijbelverhaal o.i.d. en dit is echt een plek waar we God’s liefde kunnen delen met de meiden en positieve dingen over ze kunnen uitspreken!
Ik ben blij dat ik elke week tijd met deze meiden kan spenderen en geniet hier enorm van!

Check onderstaand artikel over Sydney, die Sisterhood runt, voor meer informatie!
https://www.thislifeonline.co.za/into-the-light-meet-these-sisters/

 

 

Rest van de school

Vanaf het moment dat ik vorig jaar in Augustus ben vertrokken tot nu, heb ik geen financiele problemen gehad en was ik altijd van alles voorzien en daar ben ik zo dankbaar voor!!!
Nu is het zo dat ik voor het programma dat ik nu doe, geen staff meer ben, maar student en dus meer kosten heb. De maandelijkse support die ik heb gaat naar mijn huur/eten/leefkosten, maar dit is helaas niet genoeg om ook mijn schoolkosten te dekken. Hierdoor heb ik om dit programma af te maken nog 1800 euro nodig. Dit is voor de schoolkosten en de outreach in februari/maart. (Het is 900 euro per kwartaal, en er zijn nog twee kwartalen.) Elk bedrag is reuze welkom en een vast bedrag per maand mag ook!

Zou jij mij willen helpen dit voor elkaar te krijgen!? Elk bedrag is reuze welkom! Hoe je dit kunt doen, vind je onderaan deze nieuwsbrief.

Heb je vragen, gebedspunten of wil je gewoon met me praten? Stuur me een berichtje!
E-mail: wilma_ypma@hotmail.com

Groetjes en knuffels,

Wilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?