We kijken terug op een bijzondere week in Athene!
Ondanks de verhalen van de mensen die in moeilijke en verdrietige omstandigheden moeten leven hebben we Gods aanwezigheid tijdens deze week mogen ervaren. Er was een hele goede sfeer en samenwerking in het team. De meeste vrijwilligers in het team zijn zelf ook vluchteling. Voor ons bemoedigend om te zien hoe zij, enthousiast hun (soms pas verkregen) geloof wilden delen naast, zich praktisch beschikbaar te stellen voor de ander. Heel mooi om te ervaren dat het geloof ons samenbindt en we liefde en hoop mochten uitdelen.

We konden de meegenomen spullen (kleding/dekens/medicatie) direct uitdelen in deze week. Naast 5 grote vluchtelingenkampen in de stad leven er ook nog veel vluchtelingen in kraakpanden. Veel vluchtelingen zijn niet geregistreerd en hebben geen recht op geld, verblijf en zorg. De kinderen moeten vaak binnen blijven omdat het te gevaarlijk is om naar buiten te gaan.

De kinderen moeten vaak binnen blijven omdat het te gevaarlijk is om naar buiten te gaan.

De persoonlijke verhalen waren soms overweldigend. Je hebt dan het gevoel dat je zo weinig kan bijdragen aan zoveel ellende. Toch hebben we dat geprobeerd te zoeken in een klein gebaar: een glimlach van een moeder als je ziet dat ze de zorgen over haar kind kan delen. Opluchting als je zorgen over gezondheid weg kan nemen. Of gewoon een luisterend oor zijn.

We blijven in contact met het project en het team in Athene. Mogelijk komt er binnenkort weer een medische outreach. In januari gaan we een aantal pallets met goederen versturen. Het is fijn om te weten dat dit direct bij de vluchtelingen terecht komt. Mocht u hieraan bij willen dragen, dan is dat zeer welkom!

Er is behoefte aan: kleding, met name winterjassen (voor alle leeftijden), dekens, pannen, beddengoed, lakens, babyvoeding, luiers, wol/garen om te breien of haken, schaakspellen.

Goederen kunnen worden ingeleverd bij Anneke Rodenhuis, anneke87@hotmail.com / 06-51982256. Ook voor vragen kunt bij haar terecht. Meer info vind je op www.ememin.nl/projects/ en de HCF Nederland site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?