Tassen vol met lekker brood, chocolaatjes, jam, kaas en vleeswaren, chocolademelk, grote pannen soep; alles wordt naar de keuken gebracht. Stoelen en tafels gezellig bijeen schuiven, kerstservetten, kannen koffie en thee klaargezet. Kerststukjes en lopers met glittertjes verhogen de sfeer. Het voorbereidingsteam is er klaar voor.

Kerstliederen

Langzamerhand druppelen de gasten van het Seniorenkerstfeest rond half vier binnen. De jassen gaan aan de kapstok en ieder zoekt een plekje. We starten met een kopje koffie of thee, kerstkransjes en chocolaatjes. Na een warm welkom en gebed worden, onder begeleiding van gitaarmuziek, een aantal prachtige kerstliederen gezongen. Ruim 50 stemmen zingen over het koningskind dat geboren wordt in de kribbe van Bethlehem. Wij prijzen met onze stem diegene die ons nieuwe hoop is komen brengen; de belofte dat vrede op aarde zal dagen en God nog steeds behagen heeft in de mens. Zo mogen wij aanbiddend herdenken, wat  Jezus ons schenkt tot in eeuwigheid!

Kerstnacht

Na een korte pauze, waarin de koffiekan nog een keer rondgaat en gezellig gekletst wordt, is het alweer tijd voor een prachtig kerstverhaal. Johanne, een weduwe, vertelt twee leugentjes, omdat ze er niet tegen kan dat haar twee zoons ruzie hebben. En dat in kersttijd. Ze zegt dat alles goed gaat en dat ze bij een vriendin is tijdens de kerstdagen. Dat is uiteraard niet zo. Liever geen ruzie; dan maar alleen de kerstdagen doorbrengen. Maar in de kerstnacht gebeurt in haar eigen huis, onder haar neus, toch een klein wonder.

Samen genieten

Dan is het alweer tijd om samen aan de grote, prachtig gedekte tafels plaats te nemen. Een lekker kopje soep voor de liefhebber, heerlijk kerstbrood, warme chocolademelk, samen genietend en pratend over van alles en nog wat. Een warme bitterbal gaat er ook wel in. Helaas komt, met het ‘Ere zij God’, aan alle goede dingen een einde. Voldaan keert ieder weer terug naar zijn of haar eigen huis.

Ook samen kerstfeest vieren in Stadskerk De Wijngaard? Je bent van harte welkom tijdens de kerstnachtdiensten op 24 december om 19.00 & 22.00 uur. Durf te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?