Ik ben opgegroeid met het geloof, maar in mijn tienerjaren lag hier nog vrij weinig betekenis in voor mij. In 2018 kwam ik in een dieptepunt, waarin ik God en mijzelf even helemaal kwijt was. Vragen als: “Waar doen we het eigenlijk voor? En: “Wie ben ik nou eigenlijk?” maakten mij ongelukkig.

In deze periode ben ik gestart met de Alpha-cursus in de kerk waar ik voorheen met mijn ouders naartoe ging. Ik hoopte antwoorden te vinden. En daar op het weekend van de Alpha-cursus werd ik door God geraakt. Er viel een grote last van mijn schouders en ik ervaarde een enorme opluchting en rust. Vanaf dat moment tot op de dag van vandaag laat God mij zien wie ik ben in Hem. Hij heeft mij gered en mij een doel gegeven in mijn leven. Hij is het die mij kracht geeft en er altijd voor mij is, Hij helpt mij in mijn dieptepunten en bouwt mij op. Hij leert mij liefde, geduld en dankbaarheid. In Hem wil ik steeds opnieuw rust vinden!

“Ik ging naar een Alpha-cursus in de hoop antwoorden te vinden”

You say I am…

Twee jaar geleden wist ik het echt zeker en wilde ik getuigen van mijn geloof. Maar toen had ik nog niet een kerk waar ik mij thuis voelde. Nog niet zo’n plek als hier in dit huis van God waar ik Hem in de meest intense vorm ervaar. Om die reden heb ik toen mijn getuigenis op mijn arm laten tatoeëren. Als herinnering, als boodschap en als bemoediging voor mijzelf en anderen: “You say I am” Dat ik geliefd ben, niet alleen, sterk en nog veel meer, ook als het soms niet zo voelt. Iedereen die mij ernaar vraagt, mag het weten: ik geloof!

Doop als beginpunt

Mijn geloof is permanenter dan een tattoo, aangezien in mijn ogen een tattoo maar tijdelijk is. Nu heb ik mij in Januari laten dopen, omdat ik klaar ben om van God te zijn. Alles in mij weerhield me er steeds van om me te laten dopen. Ik dacht dat ik eerst alles op orde moest hebben, maar ik ben erachter gekomen dat mijn intense verlangen om bij God te zijn genoeg is. Met het zinnetje “dopen is het beginpunt” in mijn achterhoofd, heb ik me laten dopen om opnieuw te beginnen. Ik wil niets liever dan Hem alleen! 

 

Anna Oost is 23 jaar en woont in Leeuwarden. Anna is bezig met het afstuderen van de opleiding tot pedagoog op het NHL-Stenden en werkt naast haar studie als persoonlijk begeleider aan huis. Anna is zoekende in wat haar toekomst haar zal brengen, maar ervaart enorme vreugde dat God haar hierin zal leiden. 

Sinds 5 februari volgen we bij Stadskerk De Wijngaard het thema ‘reisgenoten’. We leren van de reisgenoten van Jezus én van elkaar als levensreisgenoten. Kom zitten bij het vuur, lees en luister de verhalen en praat er samen met jouw reisgenoten nog eens over door.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?