“Ik zie het in je ogen, jij komt hier weer terug!” Dit waren de woorden van een lieve Nederlandse vrouw die we die ochtend in de kerk in Tirana hadden ontmoet. Het was 2017 en Otte en ik waren samen op reis door Albanië.

Otte was destijds tienerleider van onze voormalige kerk en de tieners wilden graag een project in een ander land doen, een land dat hulp kon gebruiken waar zij ook iets konden leren over God.

Via Operatie Mobilisatie kwamen we bij Albanië en we besloten samen eerst het land en het betreffende project te bezoeken.

Reis na reis

Toen de bovenstaande zin werd uitgesproken door deze vrouw, die zendeling is in dat land, wilde ik het niet geloven. Het was voor het eerst dat we zo lang van huis waren, zonder onze zoon, en ik had heimwee. Ik miste hem en het land was zo anders en ik was niet van plan om hier nog eens naartoe te gaan.

Maar deze vrouw bleek gelijk te hebben. Inmiddels zijn we onze zesde reis naar Albanië aan het plannen.

Na de eerste reis hebben we later een prachtig project gehad met de tieners van onze kerk en ook daarna hebben we iedere reis weer andere dingen gezien en beleefd en kunnen we niet wachten om weer naar Albanië toe te mogen.

De getuigenissen hier zijn het waard om te worden doorverteld.”

Het leven in Albanië

Tijdens onze reis ontmoeten we vooral zendelingen, want Albanië is een land waar weinig christenen zijn. De oogst is groot. De mensen zijn vriendelijk en gastvrij. In een restaurant wordt onze kleine dochter door vreemden opgetild, obers geven een aai over de bol bij onze zoon en we worden gastvrij ontvangen bij iedereen die we ontmoeten. Mensen delen uit van het weinige dat ze soms hebben. De armoede is goed te zien en we worden vaak geraakt door hoe sommige mensen moeten leven en rondkomen.

Nu ik deze stukjes mag schrijven voor de kerk, willen we graag ook wat meer delen over de verhalen die we hier horen. God is aan het werk in Albanië en de getuigenissen zijn het waard om te worden doorverteld.

 

Reinate is getrouwd met Otte en samen hebben ze twee kinderen: Juda van 10 en Yaël van 1. Schrijven vindt ze heerlijk. Om te kunnen delen, relativeren en ook om Gods trouw tussen de regels door te zien.

 

 

3 reactie(s)

 1. Nynke schreef:

  Wat mooi om te lezen…

  Ik ben heel benieuwd wat jullie doen tijdens deze reizen en waar jullie heen gaan. Wij hebben vorig jaar een rondreis gemaakt, herken echt wat je zegt, zo ontzettend gastvrij en vriendelijk. Wij zijn naar een Internationale kerk gegaan in Tirana misschien dezelfde? Leuk om meer te horen over jullie reizen!

  1. Reinate schreef:

   De internationale kerk in Tirana kennen we ook! Benieuwd welke Nynke dit is, aangezien onze kerk 6 Nynke’s heeft.

   We houden iedereen op de hoogte!

   1. Nynke Douwstra schreef:

    Oh ja tuurlijk, veel voorkomende naam…Nynke Douwstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?