Voel jij je ook wel eens eenzaam? Niet begrepen of niet gezien? Ondanks al je contacten kun je het gevoel hebben dat je een hechte, emotionele band mist. Het kan ook zijn dat je wel collega’s ontmoet, maar het uit het werk in een leeg huis komt. Eenzaamheid door anderen vaak niet gezien. Zo blijft het een verborgen verdriet.

In de gemeente hebben we dit jaar als thema ‘Beweging van bewogenheid’. Met bewogenheid bedoelen we dat we elkaars verdriet willen verlichten door er voor elkaar te zijn.

Maar hoe geef je dat werkelijk handen en voeten?

 

Eenzaamheid, de grootste pijn

Ik moest denken aan het verhaal over de lamme man in Betzata (Johannes 5:1-9). Al 38 jaar wachtte hij tevergeefs op iemand die hem naar het water wilde dragen.

Als Jezus hem vraagt: ‘Wil je beter worden?’ Zegt hij niet: ‘Ja, natuurlijk!’ Maar hij antwoordt: ‘Heer, er is niemand die mij helpt.’ Wat een eenzaamheid spreekt uit die woorden. Niet zijn ziek zijn of verlamming, maar zijn eenzaamheid is zijn grootste pijn.

Maar Jezus ziet deze man, hij zoekt hem op en neemt de tijd voor hem. Jezus maakt deze man weer mens, door hem letterlijk op zijn benen te zetten. Maar vooral weer mens, omdat hij gezien, gehoord en geliefd wordt.

 

Jezus wil bij je zijn

Soms voel je je net als die man. Soms heb je zoveel meegemaakt of ben je zo teleurgesteld in mensen. Je bent je vertrouwen in anderen kwijtgeraakt en je durft je niet meer open te stellen. Toch mag je weten dat Jezus bij je wil zijn, in al je pijn en verdriet. Hij heeft je lief.

 

Uitnodiging

God werkt vaak door mensen. En daarom is dat thema ‘Beweging van bewogenheid’ voor de gemeente een uitnodiging om hetzelfde te doen als Jezus. Om de ander te zien en op te zoeken. Juist die ander die ziek is, die eenzaam is. Want al bij de schepping zegt God: ‘Het is niet goed dat de mens alleen is’ (Genesis 2:18).

 

Mag iemand bij u op bezoek komen?

Neem dan contact op via gemeentezorg@stadskerkdewijngaard.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?