De Bijbel is een boek wat gelezen moet worden met het hart. De teksten laten zich niet altijd goed begrijpen als we het wetenschappelijk willen benaderen.
God heeft een groot hart voor mensen en wil ons ook graag op dat niveau ontmoeten.

Allereerst is het nodig dat we leren ons hart open te stellen voor de Here. Dat is echter helemaal niet zo makkelijk. Het hart laat zich helemaal niet zo makkelijk kennen. Veel zaken zijn verborgen. Niet omdat we dat bewust verborgen willen houden, maar zo is het hart geworden door de zonde die sinds Adam en Eva heerst.

Jezus’ hart staat open voor jou
Gelukkig is het zo dat de Here Jezus zijn hart open zet voor ons gehavende hart. Hij leert ons door de tijd heen om ook onszelf lief te hebben. Er is niets wat Zijn Liefde niet verdragen kan. Je bent goed zoals je op dit moment bent.
Ik heb moeten leren in het leven dat alles wat er in mij is, aanvaard is. En dat is niet gemakkelijk. Angsten, gedachten, emoties en zorgen; het mag er allemaal zijn.

Als de Bijbel zegt dat we ons hart moeten opheffen naar de Here, dan wordt er bedoeld dat alles, maar dan ook alles, naar God opgeheven mag zijn van wat er in ons is.
Jezus zegt zelf dat de duivel niets aan Hem heeft omdat er in Hem geen aanknopingspunten zijn. Met andere woorden: Alles wat in het licht gehouden wordt, kan ons niet langer meer aanklagen, dwarszitten of vervormd in ons boven komen drijven.

Vrijheid!
Nu dan: Als je weet dat alles wat er in je hart is geaccepteerd is, blijft er niets meer over wat vervorming van je leven kan veroorzaken.
Dat is pas vrijheid! Maar ook een proces wat levenslang doorgaat.

Geschreven door Jos van Zuylen sr.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?