• 03 september 2019
  • Delen

Leraren maken een blijvend verschil voor de komende generaties. Hoogstwaarschijnlijk kun je met liefde terugkijken op een bepaalde leraar die je aanmoedigde om te blijven dromen of je hielp een specifieke vaardigheid aan te scherpen. Misschien heeft je favoriete leraar je zachtjes ondersteund terwijl je worstelde om een ​​bepaald concept te begrijpen en vervolgens uitzinnig voor je gejuicht toen het eindelijk 'landde'.
In veel opzichten zijn leraren een helder licht, een vriendelijk gezicht en een zachte gids. Dag in dag uit leren en vormen ze de harten en geesten van onze geliefden. Het minste wat we kunnen doen is onze steun, respect en gebeden aanbieden dat ze sterk in de Heer blijven, het komend schooljaar.
Terwijl de namen van verschillende leraren in je opkomen; neem je even de tijd om de leraren van onze kinderen, de kleinkinderen, onze geestelijke zus die wiskundeles geeft of de buurman die het voetbalteam in je dorp begeleidt in gedachten voor je te halen. Wil je je hoofd buigen en met me bidden?

Lieve God,

Terwijl talloze leraren zich voorbereiden op een nieuw schooljaar dat voor hen ligt, schenk ze een overvloed van Uw wijsheid. Bereid hun harten voor om onze geliefden te verwelkomen en lief te hebben, en mogen wij ervoor zorgen dat ze in ruil daarvoor liefde en respect ontvangen. Geef ze geduld terwijl ze studenten helpen die niet floreren. Moed om te zeggen wat er gezegd moet worden en kennis over hoe en wanneer met liefde te spreken. Geef hen kracht wanneer ze zich zwak voelen. Wanneer ze zich ongezien voelen, herinner hen eraan dat geen moment onopgemerkt blijft. Ze vormen elke dag de toekomst op een miljoen kleine – maar toch ongelooflijk belangrijke – manieren. We zijn overweldigd door dankbaarheid voor het geschenk van het leren dat ze delen met onze kinderen. Zegen hen, Heer, en mogen zij zelfs maar een glimp zien van hoe hun trouw generaties voor altijd zal beïnvloeden.
Amen.

Als je een leraar bent, houd dan vast aan 1 Korintiërs 15:58 en Jakobus 1: 5 (Basisbijbel) als het nieuwe schooljaar begint…
Wees daarom altijd sterk in het geloof, lieve broeders en zusters. Houd vol en doe altijd je best voor de Heer. Jullie moeten weten dat álles wat je voor de Heer doet, beloond zal worden. 1 Korintiërs 15:58
En als je een keer niet weet wat je moet doen, mag je God om wijsheid vragen. God geeft die altijd, zonder boos te zijn dat je het zelf niet weet. Jakobus 1: 5

Als je een student bent, probeer het dan om Spreuken 4:13 nooit uit het oog te verliezen.
Houd vast aan instructie; laat niet los. Bewaak het, want het is jouw leven. Spreuken 4:13

Als je op zoek bent naar manieren om leraren en ouderraden te zegenen die onvermoeibaar werken om de kinderen in je leven te ondersteunen en aan te moedigen, overweeg dan contact op te nemen met een nabijgelegen school. Er is altijd behoefte aan enthousiaste en betrokken vrijwilligers.

SJ (bron Dayspring)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?