Eenzaamheid is van alle tijden en komt voor op alle leeftijden. Het kan zwaar op je drukken en kan zelfs het plezier in je leven wegnemen. Ben jij ook eenzaam? Durf de stap te nemen om eruit te komen. Sta anderen toe om jou te helpen!

Verlies
Verlies is voor veel mensen een belangrijke oorzaak van eenzaamheid. Hoe ouder je wordt, hoe meer momenten van verlies je moet ervaren.
Je verliest een dierbare persoon in je leven, je verliest je baan of je gezondheid. Verlies maakt eenzaam en kan soms zelfs gevoelens van schaamte geven. Je schaamt je dat iets ‘weer’ niet gelukt is. Je durft jezelf niet meer kenbaar te maken bij anderen.

Gemis
Ook als je nog jong bent, kun je je eenzaam voelen. Verlies hoeft daar niet direct een rol te spelen. Eenzaamheid ontstaat hier vaak door gemis. Een gemis van mensen om je heen die je nog nooit om je heen hebt gehad, of het gemis van ‘erbij horen’. Ook deze eenzaamheid kan gevoelens van schaamte geven. Want als je je eenzaam voelt, durf je je eigen verdriet en angsten vaak niet te laten zien aan jezelf of aan een ander.

Hier ben ik
Maar waarom eigenlijk niet? Waarom moet je je schamen? Waarom laat je jezelf niet zien? God zegt in Genesis 2:18: “…. het is niet goed dat de mens alleen is ….”. En in Genesis 3 roept God: “ …. mens waar ben je! ….”. 
Als Hij je roept, durf dan terug te roepen. “God , hier ben ik!”

Ontmoet ons
Durf jezelf kwetsbaar op te stellen. Dan kunnen andere mensen jou dienen, zoals God jou wil dienen. Mogen wij die mensen zijn en jou ontmoeten? Je bent iedere zondagmorgen om 10.00 uur van harte welkom in Stadskerk de Wijngaard. Durf te komen!

 

  1. Jos van Zuylen sr schreef:

    Heel mooi geschreven. Goede inhoud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?