Voordat ik met mijn verhaal begin even voor de leken onder ons. Wat is wifi? Wifi is een techniek waarmee je draadloos verbonden bent met het internet. Onthoud dit bij het lezen van deze column.

Heb jij ook zo uitgekeken naar je welverdiende vakantie? Ik wel; lekker drie weken niks doen, nou ja, figuurlijk dan. Ik ben geen “niks doener” dus de racefiets ging mee naar Limburg en uitsloven maar.

Geen enkele Limburgse berg ontsnapte aan mijn drang om in een genadeloos tempo naar boven te knallen… voor mijn doen dan. De 90 kilo’s die ik weeg moeten ook mee omhoog en dan kun je nog zo’n lichte, hightech fiets hebben, het lichaam moet het doen.

Even terug naar de aankomst in Limburg want de eerste vraag die door de kinderen werd gesteld: ‘doet de wifi het?’ Gelukkig, die deed het en ik moet eerlijk zeggen, ik was er, zonder dat te laten merken, ook wel blij mee. Het werd, mede door de omgeving, de racefiets, de bergen, het zwembad in Gulpen, de restaurantjes, Valkenburg, maar toch vooral ook door de wifi een leuke tijd.

Na deze heerlijke week verhuisden we naar het noorden voor een week op Ameland en omdat we toch via Leeuwarden reden, gingen we eerst nog even een paar uurtjes naar huis voor een kledingwissel; vieze kleren uit de koffer, schone erin en aangezien thuis toch de beste wifi is werd ook daar dankbaar gebruik van gemaakt. Vervolgens door naar Holwerd waar de boot nog even op zich liet wachten maar gelukkig was er in het havengebouw ook weer wifi, wel wat traag maar beter iets dan niets.

Op de boot richting Ameland stelde de wifi niet veel voor en ik zag de paniek ontstaan. Ik stelde voor om iedereen aan boord te vragen of de telefoons uit konden zodat wij fatsoenlijk konden internetten maar bij nader inzien was dit niet echt de oplossing. Het dek op en genieten van de overtocht was een goed alternatief… voor even dan.

Aangekomen bij onze accommodatie op Ameland was de eerste vraag die door de kinderen werd gesteld: ‘doet de wifi het?’ Die liet te wensen over en de mondhoeken en wenkbrauwen gingen naar beneden. Het bleef een paar minuten stil en toen barstte de bom, ‘als de wifi het niet beter gaat doen dan ga ik wel naar de buren’ riep de jongste maar na wat geduld en gepruts met de wifi zender deed het signaal het prima en ik moet eerlijk zeggen, ik was er, zonder het te laten merken, ook wel blij mee.

Het werd, mede door de omgeving, het strandzeilen, de ontspanning, het zwembad, het lekkere eten, maar toch vooral ook door de wifi een leuke tijd.

Weer thuis aangekomen en in de laatste vakantieweek beland, begin ik altijd na te denken over hoe nu verder; weer werken, de kinderen gaan weer naar school, het sporten begint weer en we mogen weer naar de kerk; ben ik er eigenlijk wel weer klaar voor? Ik zal eerlijk zijn maar mijn gevoel zegt: ‘op dit moment niet.’ Sommige mensen weten je zelfs tijdens de vakantie nog te bereiken met mails en appjes en het lijkt of er geen rustmoment bestaat…mede dankzij de wifi.

In mijn gedachten komt een vraag op, het is net of iemand mij vraagt: ‘doet de wifi het?’ Het zijn niet de kinderen; zou het God zijn die deze vraag stelt? Zou zomaar kunnen, want mijn verbinding met God was de afgelopen weken volledig weg, de ‘wifi’ was uitgeschakeld.

Elke vakantie leg ik trouw mijn bijbel in de koffer wetende dat ik er waarschijnlijk toch niks mee ga doen maar je weet maar nooit. De verbinding met de wereld deed het vrijwel overal maar de verbinding met de hemel was van mijn kant niet aanwezig. Gaat deze verbinding nog hersteld worden of blijft het signaal matig tot slecht. Ik denk dat God de verbinding probeert te herstellen door mij deze column in te fluisteren en de ontvangst is op dit moment aanwezig. Net als wifi is deze verbinding draadloos en mag er niks in de weg staan om verbonden te blijven.

Ik wens jullie allemaal succes de komende tijd om na een welverdiende vakantie weer aan de slag te gaan met werk en andere bezigheden en dat de belangrijkste verbinding, die met God, een uitmuntend signaal mag hebben.

 

Raymond Gort.

  1. Anneke Visser - van der Iest schreef:

    Prachtig Raymond!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?