Een ultieme uitdaging, op een extreme locatie, om een significante bijdrage te leveren in de strijd tegen armoede: De Muskathlon!

Een jaar om te trainen voor de 42 km en fondsen te werven voor kinderen in extreme armoede. Dat is waar ik me in de voorbereidingen met name mee bezig heb gehouden, maar de werkelijke definitie van armoede kende ik eigenlijk nog niet.

Door huisbezoeken, getuigenissen en verhalen heb ik gezien en gehoord wat armoede daadwerkelijk is, en ontdekt wat het mensen aandoet. Armoede heeft een verhaal – maakt dat mensen honger leiden – zegt dat je er niet toe doet – armoede zorgt ervoor dat seksueel misbruik plaats kan vinden vanwege een onveilige omgeving, waar iedereen zomaar kan binnenlopen als niemand oplet.

Dat wat we hebben gezien en gehoord, heeft mij echt geraakt, bijzonder, indrukwekkend en triest tegelijk.

Daarnaast een marathon hardlopen door de prachtige natuur van Sumba, met opkomende zon, alle kinderen die met ons mee renden op de route en mijn sponsorkindje Jemis die mij opwachtte bij de finish, was erg bijzonder en ging om zo veel meer dan alleen een sportieve prestatie.

Tijdens de reis heb ik mogen zien wat de impact is van Compassion die samenwerkt met lokale kerken om hoop te brengen op plekken waar geen hoop is. Door doorlopende langdurige projecten, waarin kinderen worden begeleid, ondersteund en geholpen bij hun ontwikkeling en kunnen opgroeien in een veilige omgeving.

Met deze Muskathlon in Indonesië zijn er 327 kinderen gesponsord. Binnen onze groep waren er veel die ook in Indonesië een kind zijn gaan sponsoren, tijdens deze reis hebben we deze kinderen ook mogen ontmoeten! Ik heb Jemis mogen ontmoeten, die ik nu sinds een jaar sponsor. Het afgelopen jaar heb ik al met hem geschreven, maar nu mocht ik hem in het echt ontmoeten. Een ontzettend bijzondere ontmoeting, waarin ik hem in 3 dagen beter heb mogen leren kennen, met hem plezier heb mogen maken en van hem heb genoten! Een prachtig kereltje, heel precies, creatief en vindingrijk! De brieven en foto die ik al van hem had, zijn aangevuld met kostbare herinneringen aan onze ontmoeting en laat me beseffen hoe belangrijk het sponsorprogramma van Compassion is, en de grote impact die het heeft op de toekomst van deze kinderen. Deze kinderen kunnen het verschil maken, en armoede doorbreken, zij zijn de toekomst.

https://www.facebook.com/nynke.dejong.560/videos/1903901023025845/?__tn__=CH-R&eid=ARARUtKbw6IRAecivMLE_4N6im8wEAwT80wJhbMFKxYbRaZQl-GPrJ6nn7sYUpVfY1BgZKe9i5p1oGEX&hc_ref=ARQKt2-iPazKirhih3n9soim-VwXXSzPsXgESvJSztJUFxOqEaPgMu5PLZie65YVZ-g&fref=nf&__xts__[0]=68.ARDWyALdfWRsZm_Wy3HqKJcS6mszObyi3d-LuKQ7t3sWZRPvEvUMhX6KtneWwoj0XMB8SvNmZVL_hEWjnoiceBRX_2hPyeEOWKkBVJ-n73T7IxscD3KYUUs7VyKziS70yk77fEP5Ni1-_dnL23qjxRIIHAHRFuE0AGnZp2FZwvVWUKWq-696YaX62DrpuvCe29ucR1UuzDw

  1. Johannes de Boer schreef:

    Wauw Nynke, wat een geweldige ervaring voor jou. Mooi om te lezen. En gaaf om te zien hoe je het hebt gehad. Fijne kostbare herinneringen.
    Groetjes Johannes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?