Stil

De afgelopen maanden is bij mij de muziek vervaagd, langzaam is het stil geworden en vandaag is het zo stil dat ik alleen de vogels nog hoor zingen. Er zijn geen fysieke samenkomsten meer. Alleen nog livestreams via televisie en internet. En als ik mijzelf hoor zingen dan is het niet altijd even zuiver. Wat een verschil met een aantal maanden geleden toen ik nog in de kerk kwam en wij samen zongen; de gemeente die mij hielp om zuiver te zingen.

En nu… Het voelt als eenzaam, verlaten. Teruggeworpen op mijzelf en… God! De enkeling die ik nog spreek heeft maar één thema: ‘CORONA!’. Hoe zuiver kan ik het nog naar God houden of worden mijn gedachten opgeslokt door Corona? Geeft dit moed en kracht om door te gaan óf beangstigt mij dit en verlies ik de moed om weer muziek te maken en door te gaan?

 

Het huis van de HEERE

Maar waar gaat het om? Dat wij weer samen muziek maken, samenkomen om elkaar te bemoedigen en God de lof en eer te brengen die Hem toekomt. In Haggaï 1 lees ik dat God aan het Joodse volk vraagt om het huis van de HEERE opnieuw te bouwen. Is het voor ons ook de tijd het huis van de HEERE opnieuw te bouwen? In ons eigen hart maar ook in en door de mensen om ons heen? Binnen de gemeenschap waar Jezus ons toe geroepen heeft. Zoals in Handelingen 2 staat: “Zij kwamen dagelijks bijeen…”

 

Nieuwe mogelijkheden

Op dit moment is het voor ons niet mogelijk om als kerk samen te komen, wat op zich begrijpelijk is. Maar ik wil mijzelf uitdagen om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden van samenkomst, zodat er vanuit onze huizen weer muziek zal klinken, door de kracht van gemeente zijn. In klein verband maar samen sterk, door te weten dat er in de huizen om mij heen mensen samen komen om God de lof en eer te brengen.

Hiertoe wil ik jullie dan ook uitdagen, om met mij en vele anderen OP TE STAAN, om deze nieuwe uitdaging aan te gaan, het nieuwe gewoon van ons kerkelijk leven vorm te geven!? Met 8 mensen voor een livestream of zelf een korte overdenking houden. LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN, MENSEN DANSEN OP DE STRAAT … (Opwekking 553)

Geschreven door Wim Tuma

  1. Alexander Coombs schreef:

    Ik vind het een goed stuk. Nieuwe tijd nieuwe kansen
    Blessings Alexander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?