Beste ik… je doet er toe, je bent kostbaar in Zijn ogen!

Soms gebeurt het gewoon; we komen vast te zitten in een sleur. De bekende januaridip, die inmiddels bekend staat onder de naam Blue Monday, dit jaar op maandag de 21ste. Vooral tijdens de wintermaanden, wanneer het soms te koud is om naar buiten te gaan, kunnen we onszelf verliezen in een alledaagse routine – het maken van maaltijden, het schoonmaken van het huis, het zorgen voor de rest … en het morgen allemaal weer opnieuw moeten doen. Zelfs het opnemen van de telefoon wanneer een vriend belt, kan als hard werken voelen als we zijn opgebrand. Voel je je tegenwoordig leeg van binnen? Laten we dan het licht van Gods Woord toestaan om die winterblues weg te jagen.

Vergeet niet wie je bent:

En God maakte de mens. Hij maakte hem zó, dat hij heel veel op Hem leek. De mens leek heel erg op Hem. Hij maakte een man en een vrouw. Genesis 1:27

Je hebt het misschien wel duizend keer gelezen, maar het is nog steeds zo waar als het was toen je je voor het eerst realiseerde: je bent gemaakt naar het beeld van God. De Schepper van dit universum had al een beeld van jouw bestaan. Er was een tijd dat je niet bestond, en toen plotseling kreeg je een rol in dit glorieuze verhaal dat zich op aarde ontvouwt. En zelfs als het aanvoelt als een gewone dag, onthoud dan dat het allesbehalve is. Elke dag doet er toe- elk woord, elke keuze, elke ademhaling, elke verbinding die we maken. Wanneer je ergens je reflectie (spiegelbeeld of schaduw) opvangt, laat het dan een herinnering zijn aan wie je bent en waarom je hier bent.

Onthoud van wie je bent:

Kijk eens hoe ontzettend veel de Vader van ons houdt: Hij noemt ons ‘kinderen van God.’
1 Johannes 3: 1

Je bent niet alleen zijn schepping; jij bent zijn kind! Elke ochtend als je wakker wordt, word je overladen met de liefde van je Vader. In feite zijn er ontelbare manieren waarop God van ons houdt gedurende de dag, en of we het ons realiseren of niet, we kiezen onze reactie. Het is zo gemakkelijk om dingen als vanzelfsprekend te beschouwen als we gewend zijn om ze te hebben – de kleuren van de zonsopgang, het voedsel en het water waarmee we gezegend zijn, de glimlach van een vreemdeling, de stem van iemand van wie we houden, de schittering van de sneeuw of het geluid van de regen. Het hoeft niet altijd iets groots te zijn om ons uit een dip te trekken; soms is het zo simpel als lang genoeg vertragen om alle kleine details van Zijn liefde op te merken en met een dankbaar hart te reageren op de liefde die je aangeboden krijgt.

Onthoud hoe je straalt:

God is in jullie een goed werk begonnen. En ik weet zeker dat Hij dat werk ook zal afmaken. Hij zal met jullie bezig blijven, totdat Jezus Christus terugkomt.
Filippenzen 1: 6

Toen we “ja” tegen Christus zeiden, begon een prachtig werk in ons, en elke dag daarna (of we ons ervan bewust zijn of niet) wordt dat goede werk voortgezet. Ongeacht de omstandigheden, hoe we ons voelen of wat we vandaag kunnen begrijpen, we dragen Zijn doel in ons als een schitterende diamant. De vraag is, zullen we dat doel laten schijnen door ons dagelijks leven om betekenis te geven aan alles wat we doen? Of zullen we toestaan dat het doel onzichtbaar blijft en gewoon doorgaan met gewone dingen doen, en ons afvragen waarom we het gevoel hebben dat we niet vooruit komen? De keuze is aan ons vandaag en elke dag opnieuw.

Dus laten we ons in Gods aanwezigheid buigen en de vreugde, vrede en het doel ontvangen die alleen in Christus Jezus te vinden is. Terwijl Zijn Woord onze ziel verfrist en Zijn liefde onze harten vult, zullen we opnieuw worden herinnerd aan hoe oneindig kostbaar ieder van ons voor hem is op onze eigen unieke manier.

Neem je deze week eens voor om lekker op de bank onder een fleece deken te kruipen en schrijf daarna eens een brief aan jezelf… Herinner jezelf aan wie je bent in Hem; Loof Hem voor de geschenken die Hij je heeft gegeven, zodat je anderen kunt zegenen; Bestudeer met gebed enkele manieren waarop je je doel in je dagelijkse leven kunt herontdekken. En terwijl je toch bezig bent, waarom schrijf je dan niet een paar briefjes aan je geliefden en herinner je hen eraan hoeveel God van hen houdt en jij ook?

Meer weten over dit onderwerp: beluister de preek ‘JIJ BENT KOSTBAAR IN MIJN OGEN’ van zondag 20 januari 2019.

SdJ

Bron: Dayspring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?