En toen stond de wereld stil….

Dit is dag 29 van de “lockdown”.  Deze periode is tot 1 mei verlengt. We mogen alleen voor de essentiële boodschappen de deur uit (eten en medicatie). Voor alle andere zaken buiten de deur moet je een speciale vergunning hebben.

Een groot deel van de Zuid Afrikaanse bevolking is zonder werk komen te zitten. Wat in vele gevallen betekent dat er ook geen eten is. Het leger is ingezet, 73.000 man sterk, om te zorgen dat mensen zich aan de lockdown houden en om de vrede te bewaren nu gevechten in de townships toenemen om aan eten te komen.

Gelukkig zie je ook een netwerk van hulp op gang komen. Kerken, Voedselbanken, NPO’s, schuilplaatsen voor de vele daklozen. Ook wij als Hope Prison Ministry zijn een radertje in dit netwerk. Als NPO hebben wij een speciale vergunning gekregen om hulp te bieden aan mensen in de sloppenwijken en de townships en in de gevangenis.

Meestal is dit in de vorm van voedselpakketten en handreiniger en zeep. Omdat dit nu de grootste nood is. Maar ook hebben we een bel-netwerk opgezet om gevangenispersoneel, ex-gevangenen en families van gevangenen te bemoedigen.

………..

Klik hier om verder te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?