Wij, Anneke Rodenhuis en Mirjam van Asselt hopen  van 17-23 november naar Athene af te reizen voor een Medical Outreach onder Farsi sprekende vluchtelingen. Samen met een aantal verpleegkundigen en artsen zullen wij een week lang medische zorg verlenen aan deze vluchtelingen. Dit doen we vanuit de organisatie HCF Nederland. Deze organisatie werkt samen met een christelijke gemeente in Athene, die vluchtelingen in hun omgeving met woord en daad willen bereiken met het evangelie.

Deze vluchtelingen wonen ondertussen al geruime tijd in Griekenland en ze hebben alleen toegang tot de gezondheidszorg voor ernstige medische ingrepen. Helaas zijn er weinig mogelijkheden voor de ‘gewone’ zorgproblematiek, mede omdat het Griekse zorgsysteem overbelast is in de huidige situatie.

Wij vinden het bijzonder dat we samen deze reis kunnen maken, ondanks dat Mirjam ziek is. Juist nu zijn we ons er nog meer van bewust hoe toegankelijk onze zorg hier in Nederland. Dit wens je iedereen toe.

Bidden jullie mee voor een gezegende reis waarin we Gods liefde mogen uitdelen en er mooie bemoedigende ontmoetingen mogen zijn met de vluchtelingen en team vrijwilligers ? En net zo belangrijk:  gebed voor onze mannen die thuis blijven bij de kinderen!

Je kunt ons tijdens de reis volgen via facebook op de site van HCF  http://www.hcfnederland.nl

2 reactie(s)

 1. Mirjam schreef:

  Wil je onze medical outreach sponsoren? Dan kan dit met een donatie onder vermelding van ‘Medical Outreach november’ op rekeningnummer NL42 RABO 0366380036, HCF Nederland. Het geld wordt besteed aan behandelkosten, medicatie, vaccinaties, bloedonderzoeken die gemaakt gaan worden voor de vluchtelingen.

  1. Astrid Yesin schreef:

   Wat bijzonder mooi dat julie dit hebben gedaan!
   Hoorde er onlangs over.
   Als een vis in het water zullen jullie je hebben gevoeld.
   God’s Zegen zal beide kanten uitwerken, bij de gevers/uitvoerders en de ontvangers.
   Wat een passie die jullie daar hebben gegeven. Bedankt voor jullie inzet en liefde voor onze medemens. Lieve groeten Astrid Yesin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?