De dagen worden korter, de kaarsjes staan weer op de schoorsteenmantel en je begint weer na te denken over de Grote Vragen. Hoe komt dat toch? Hoe komen we hier eigenlijk op aarde? En hoe verdrijven we het donker? Kom naar de kerk en vier Advent in de Stadskerk: Stadvent dus! O ja, vergeet niet de kaarsjes uit de blazen, thuis...

Glow in the dark

Kerstnachtdienst 24 december – 20.00u
Tijdens deze kerstnacht nemen we je mee op een indrukkende reis. Vanuit het donker naar het licht van God. Aan de hand van traditionele kerstliederen, de Bijbel en persoonlijke verhalen, wordt het wonder van Kerst dichtbij gebracht. Of je nu opzoek bent naar een persoonlijke relatie met God of dat gewoon dankbaar bent voor de geboorte van Jezus, wees welkom tijdens deze onvergetelijke kerstnachtdienst.

De Herberg

Kerstfamiliedienst 25 december – 10.00u
Kerstfamiliedienst 2018 is een swingende! Deze dienst is namelijk het multiculturele gospelkoor ‘All for One’ bij ons, met Basile Maneka. Natuurlijk wordt het kerstverhaal verteld! Dit jaar in een herbergsetting. Deze Kerstfamiliedienst is toegankelijk voor alle leeftijden.

Al met al genieten we van het wonder van de geboorte van het kindje Jezus

Kerstfeest voor ouderen

Wees welkom op 15 december van 12.00 tot 14.30u! We gaan samen Kerstliederen zingen m.m.v. fam. Kramer, samen aan tafel genieten van een lekkere lunch en luisteren naar een korte lezing van onze eigen Martine Santinge. Dus al met al genieten we van het wonder van de geboorte van het kindje Jezus en door Hem genieten we van elkaar. Graag wel even opgeven bij Carina. Opgeven kan t/m zaterdag 8 december.

Kerstgala Crossover

Op 15 december om 19.00u is het weer zover: ons geweldige jaarlijkse galadiner! Dit jaar zal het plaatsvinden in ‘Eetcafé ‘t Goede’, Weerd 18 in Leeuwarden. De dresscode is gala, of netjes. De kosten zijn €16,50 p.p. (excl. drankjes). Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd; aanhang, gasten of geïnteresseerden zijn ook welkom! We zitten bijna vol… opgeven graag zo spoedig mogelijk bij Thera Ypma. Groetjes van het Kernteam! Crossover is er voor jongvolwassenen van 18-25 jaar.

Kerstdiner Crosslink klas 1 en 2

Voor klas 1 en 2 van Crosslink is er op vrijdag 21 december om 18:00u een heerlijk kerstbuffet. De kosten zijn €2,50 en aanmelden kan tot 9 december bij je eigen groepsleiding of wanneer je nog geen lid bent van een groep, bij José! Doe je foutste kerst-outfit aan en wees erbij, want All we want for Christmas is you!

Voor meer informatie over het kerstbuffet, mag je altijd mailen naar José.
Voor meer info over Crosslink, ga je naar de pagina van Crosslink.

Al eerder naar Stadvent?

Zodra het december is, is het Stadvent! Vanaf 2 december ben je iedere zondag van harte welkom om Stadvent mee te beleven!
Zondag 9 december, 10.00u: Vrees Niet(s)
Zondag 16 december, 10.00u: Voetlicht
Zondag 23 december, 10.00u: Zoeklicht

Gezocht!

Muzikanten (blazers)

Sinds enkele jaren spelen wij met een blazers-ensemble vooraf aan de kerstnachtdienst kerstliederen. Ook dit jaar is het de bedoeling om weer een ensemble samen te stellen.

Bespeel je een blaasinstrument en wil je meespelen, meld je dan snel aan! Aanmelden kan bij Sydo van der Bijl.
Bij het aanmelden graag erbij vermelden wat voor instrument je bespeelt en welke stem!

Doen!

Leesplan Advent

Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft een leesplan gemaakt voor de adventsperiode. In dit leesplan word je uitgedaagd om na te denken over het licht dat Jezus bracht en over wat het betekent om zelf licht te verspreiden. Als je je aanmeldt, krijg je vanaf de eerste Advent iedere ochtend een e-mail met een bijbeltekst en een vraag om over na te denken.

7 en 8 december

Kerstbomen te koop!

Koop je je kerstboom op 7 en 8 december tussen 10.00-17.00 bij Stadskerk De Wijngaard? Fijn! Want je steunt meteen onze jongeren die deze zomer klaslokalen gaan bouwen in Ghana!

Er zijn verschillende soorten verse kerstbomen te koop, in verschillende maten en prijsklassen (15 tot en met 35 euro).

Op de verkoopdagen houden we ook een kleine kerstmarkt en is er wat lekkers voor iedereen. De gehele opbrengst is voor Ghana.

Reserveer een Kerstboom
Inloggen
Nog geen lid?Wachtwoord vergeten?