In de ochtenddienst van 12 juni staan we stil bij de oorlog in de Oekraïne. Pastor Mykhailo vertelt over zijn persoonlijke ervaringen met deze oorlog en over zijn kerk in de nabijheid van Odessa.

Als kerk zijn we op verschillende manieren begaan en betrokken bij de oorlog in Oekraïne. Er zijn bijvoorbeeld gebedsavonden georganiseerd, er is geld ingezameld en er worden er al weken boodschappen en andere benodigdheden ingezameld op zondag. Een aantal gemeenteleden is via de organisatie 4e Musketier actief in de transporten van deze goederen naar de Oekraïne toe. Er is een bijzondere band opgebouwd met christenen in Oekraïne, die zorgen voor de verspreiding van de goederen uit deze transporten.

Hoe bijzonder en tegelijkertijd ook logisch en noodzakelijk is het dan dat we nu ook een samenkomst op zondagochtend organiseren in het teken van de Oekraïne. Zo kunnen we samen het land en de zorgen die er zijn bij de Here brengen. Dus: kom allen en nodig gerust ook gasten uit die Oekraïne een warm hart toedragen.

 

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?