Weggeefkast?? Vóór de kerk, bij de ingang aan de kant van de weg staat een kast. Een gewone stalen kast waar iedereen die wat kan missen en wil delen boodschappen in kan zetten. We vangen af en toe geluiden op van mensen, binnen en buiten de gemeente, die er erg blij mee zijn dat ze daar af en toe wat uit kunnen halen, of echt zitten te wachten tot er weer wat ingezet wordt. Iig is de kast vaak leeg, terwijl er ook wel echt geregeld wat ingezet wordt. Hij wordt dus gebruikt!

Voor wie? Voor iedereen die het moeilijk vindt om zelf genoeg te eten te kopen.
Voor wie maar moeilijk rondkomt, of voor wie misschien keuzes maakt waardoor hij weinig overhoudt voor boodschappen. Hij of zij kan wat uit de kast halen en op die manier merken dat de kerk, dat God, ook voor hem/haar zorgt.

Waarom? Als de koelkast en voorraadkast bij jou thuis altijd leeg zouden zijn
Wat zou jij dan fijn vinden om in de weggeefkast bij de kerk te vinden?
Als jullie zelf genoeg hebben thuis en je het mooi vindt om mee te doen, wil je dan iets uitzoeken in jullie kast of in de winkel om mee te nemen voor de weggeefkast? We hebben deze vraag ook aan de hizkids groepen 1 t/m 8 gesteld afgelopen zondag. Zoek je samen met je kind wat uit om mee te nemen?

Neem wat je hebt uitgezocht aanstaande zondag of de zondag daarna mee naar de kerk. (18 juni en 25 juni) Dan zorgen we samen dat de weggeefkast deze zomer vanuit die voorraad 3 keer per week gevuld wordt! Je kunt ook doneren zodat wij er boodschappen van kunnen halen via de ‘geven’ functie in scipio (menu onderaan)

Wat zetten we er in?

  • Verzorgingsproducten, denk aan shampoo, douchegel, tandpasta, tandenborstels, maandverband, handzeep, luiers
  • Snacks: Koekjes, Chocolade, Cup a Soup en noodles, noten, appels, chips, gedroogd fruit.
  • Schoonmaakmiddelen: wasmiddel, afwasmiddel, allesreiniger
  • Lunch/ontbijt: verpakte crackers, rijstwafels, havermout, tarwemeel, pindakaas, jam, sandwichspread, chocopasta, roggebrood, pannenkoekenmix enz.
  • Maaltijden: denk aan blikken/potten soep, peulvruchten, blikjes vis, potten groente, aardappelpuree in zakjes, wraps, rijst en pasta, pastasaus, kruiden, knakworsten, potjes babyvoeding.
  • Hollandse kost: Aardappelen, Wortelen, pompoenen, Uien, Zuurkool, kool, bieten (verse groenten die langer houdbaar zijn)

Wie vult de kast?

3 vaste momenten per week vullen we de kast vanuit de voorraad die we deze actie-zondagen aanleggen. Audry is op dinsdagen en donderdagen in de kerk en kan dit op die dagen (helpen) verzorgen. Is er iemand die hierbij wil helpen? Door bijvoorbeeld op zondagen de kast te vullen en evt ook uit budget van de collecte hiervoor (verse) boodschappen voor de kast te doen?

Ben je enthousiast om te helpen of heb je vragen of opmerkingen? 

Mail dan Audry even naar kerkmanager@stadskerkdewijngaard.nl

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?