Adrienne en Peter den Hertog bezoeker regelmatig de diensten van Stadskerk de Wijngaard. Vanuit deze contacten, ontstond een mooi gesprek over het werk dat zij doen. Daarom delen we van harte hun verhaal en oproep.

Wij, Adrienne en Peter den Hertog, hebben na 30 jaar een eigen Boomkwekerij gerund te hebben in het westen van het land ons hart aan de Heer gegeven. We kwamen al biddend in het prachtige Friesland. We zijn in aanraking gekomen met Stichting Anders. Die waren op zoek naar mensen, die hun regio Stichting Anders willen opzetten. Het concept stond ons erg aan en we zijn in gesprek gegaan, wat tot resultaat heeft dat we zijn begonnen met het opstarten van Stichting Anders Mid Fryslân.

Wat doet Stichting Anders?

Stichting Anders bouwt aan een netwerk van ondernemers die we de vraag stellen of ze bereid zijn om samen met ons hulpvragen van mensen op te lossen. Door middel van hun talenten die ze daarvoor in kunnen zetten. Dat kan zijn: een accountant die iemand helpt zijn belastingpapieren in te vullen. Of een loodgieter, die de geiser vervangt bij een gezin dat hier echt de middelen niet voor heeft. Voor deze vragen benaderen wij allerlei instellingen, zoals: Voedselbanken, Leger des Heils, Gemeente/Maatschappelijke zorgorganisaties. Daar worden deze hulpvragen vaak het eerst gesteld. Ook zoeken wij de samenwerking met bestaande Stichtingen zoals bijvoorbeeld Stichting Present, om zo zoveel mogelijk hulpvragen te kunnen behandelen.

Wat wij als Stichting Anders ook vragen aan de mensen die worden geholpen, is wat zij eventueel zelf kunnen doen voor een ander. Zo besloot bijvoorbeeld een dame die geholpen werd voor een buurvrouw op de donderdag te gaan koken, omdat zij dan laat uit haar werk komt. We zijn er zo van overtuigd dat wanneer je iemand kunt laten zien dat ook zij wat voor een ander kunnen betekenen, dat aan hén laat zien dat ze van waarde kunnen zijn.

Wij zijn op zoek naar bestuursleden

Nu zijn we voor onze stichting nog op zoek naar een aantal mensen voor ons bestuur. Onze vraag aan jou is dan ook – als Stichting Anders jou ook aanspreekt – om te overwegen of je samen met ons dit prachtige werk mogelijk wilt maken. In ieder geval komen we hierover graag met je in gesprek. Neem gerust contact met ons op en bel 0653279280.

Hartelijke groet,

Adrienne en Peter

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?