Het eerste grote event in de kersverse Stadskerk De Wijngaard.

Al om tien uur kwamen de muzikanten van het Drents Jeugdorkest binnen, om hun muziekstuk in te spelen en de akoestiek te testen. Rond de middag was er een geweldig enthousiaste catering met de voorbereiding voor de maaltijd bezig. Ca. 70 mensen kregen in korte tijd een verantwoorde lunch. Het restaurant was gezellig vol en de organisatie verliep uitstekend.

Om twee uur ’s middags konden de bezoekers kiezen uit acht workshops van een half uur per stuk: Bijbels verantwoorde voeding, Hebreeuwse woordjes leren, Israëlische wijnen proeven, lessen over de Tabernakel, gerichte voorbede voor Israël ect. De zalen in het voorste gedeelte van het gebouw waren bezet met ongeveer 200 mensen die enthousiast waren over de diversiteit van de workshops.

Workshop over de Tabernakel

Na een koffie/thee break begon in de grote zaal het concert. Het op muziek gecomponeerde verhaal van “Het Verloren Transport” werd op indrukwekkende wijze gespeeld door het Drents jeugdorkest. Met tussenpozen werd door de Joodse heer Micha Gelber, die als kind het concentratiekamp Bergen Belsen heeft overleeft, zijn persoonlijk verhaal vertelt. Wat ook bijzonder was dat Bob Meijer, ook een Joodse man, aanwezig was en gelijktijdig in het kamp en in de laatste trein die vertrok uit het kamp, heeft gezeten. Deze trein heeft 10 dagen zonder bestemming en zonder enige voorziening door Oost-Duitsland gereden en is uiteindelijk door de Russen bevrijd.

Bob Meijer en Micha Gelber

Hierna heeft Ds. Henk Poot van Christenen voor Israël een mooie toespraak gehouden over 70 jaar Israël. In totaal waren er ca. 350 mensen aanwezig op deze prachtige middag. De collecte heeft €1250 opgebracht en is als gift naar het orkest gegaan, dat volgend jaar op reis naar Israël wil en daar dit muziekstuk “Het Verloren Transport” wil spelen.

Al met al een zeer geslaagde middag en een mooie test van ons nieuwe gebouw.

Geschreven door Arjen Lont, Honorair Consul van Israël.

Concert als afsluiting van Israëlmiddag

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?