Al een geruime tijd komen wij als gast de kerkdiensten bezoeken. Het bevalt ons heel goed in de Wijngaard.

Toen tijdens een dienst werd verteld dat er de mogelijkheid was een Alpha cursus te volgen, hebben wij niet langer geaarzeld en ons opgegeven. Wij waren nieuwsgierig en benieuwd wat de cursus ons zou brengen, want we waren op zoek naar meer beleving en verdieping in ons geloof. We kwamen in een kleine groep met uiteenlopende meningen, wat mooie gesprekken tot gevolg had.

Al een tijd wilden wij ons heel graag laten dopen. Toen die mogelijkheid er kwam, hebben wij die met beide handen aangegrepen. Waarom nog langer wachten? Wij denken dat de wekelijkse Alpha gesprekken, met het geloof bezig zijn, het duwtje in de rug zijn geweest om ons nu te laten dopen. De verschillende thema’s die aan bod kwamen, hebben daartoe bijgedragen. Is er meer in het leven, wie is Jezus en waarom stierf Jezus, hoe kun je geloven, wat doet de Heilige Geest en hoe kan ik gevuld worden met de Heilige Geest?

We kunnen zeggen dat Alpha zeer leerzaam is geweest voor ons en wij heel blij en dankbaar zijn dat wij de mogelijkheid hebben gekregen om de cursus te volgen. We hadden het niet willen missen! Het heeft ons gevoed en verrijkt.

Ed de Vries en Aafke van der Bijl

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?