Op zaterdag 5 februari vond de eerste talentendag van 2022 plaats. Een gezellige, interactieve ochtend waarop je kunt ontdekken waar jouw talent zich thuisvoelt binnen Stadskerk de Wijngaard. Een van de deelnemers deelt haar ervaring:

Ik heb de talentendag als positief ervaren. Ondanks dat ik zelf niet actief op zoek ben naar een taak, aangezien ik al in de muziek meedraai, was ik toch aanwezig vanuit nieuwsgierigheid en mijn man ging ook. Het is altijd goed om te ontdekken of er meer talenten zijn die je enthousiast kunt inzetten.

Ik vond de manier waarop er tijd genomen werd om samen met ons mee te denken erg prettig. Er werd echt actief mee gedacht naar een passende taak en gelijk ook actie uitgezet om een lijntje te leggen, navraag te doen of een meeloopactie te organiseren. Daarnaast vind ik dat ze met een mooie visie werken: talent moet samenkomen met passie en waarden om ervoor te zorgen dat je taak echt bij je past en je dit goed kan uitvoeren. Dit kan je dan ook met enthousiasme doen en je houdt het langer vol dan wanneer het niet je passie heeft of juist als je wel passie hebt, maar geen talent voor die taak. Een fijne en vernieuwende insteek!

Om hier meer zicht op te krijgen mochten we kiezen tussen verschillende vaardigheden en waarden (op kaartjes) die we bij onszelf vinden passen en aan de hand van vragen er achter komen wat onze passie heeft. Een mooie manier om ook elkaar beter te leren kennen! Dus al met al erg prettig en voor mezelf ook fijn om te doen, te weten waar je staat en wat voor mogelijkheden er allemaal nog meer zijn, op een ongedwongen maar pro-actieve manier!

– Thirsa Douma

Waar voelt jouw talent zich thuis?

Thirsa nam deel aan de activiteit van het talentteam. Daarnaast was het ook mogelijk om je te verdiepen in het team facilitair, team communicatie en team eredienst. Over enkele maanden volgt er weer zo’n talentendag. Wil je nu alvast aan de slag? Kijk dan eens op het gedeelte over talent op onze website. Daar staats zelfs een speciale test die je kunt doen om te ontdekken waar jouw talent zich thuisvoelt.

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?