Op zondag 5 februari start Anne Velema uit Zwolle officieel als voorganger van Stadskerk De Wijngaard. Velema wordt tijdens deze samenkomst ingezegend in zijn nieuwe rol. Daarnaast worden hij en zijn gezin speciaal welkom geheten in de gemeente.

Velema is nu docent recht aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Tegelijk is hij een veelgevraagd spreker in christelijk Nederland. Eerder werkte Velema voor de Rijksuniversiteit Groningen en was hij staflid van de Navigators in Groningen.

De nieuwe voorganger is een bevlogen spreker en heeft een groot hart voor mensen en voor God. Velema groeit rustig in zijn rol en combineert zijn nieuwe functie nog tot de zomervakantie met zijn docentschap. Afgelopen jaar was hij ook al af en toe te horen als spreker in de Stadskerk. Zo sprak hij tijdens de laatste kerstnachtdienst.

Een commissie startte twee jaar geleden met de zoektocht naar een voorganger. De commissieleden ervoeren de zoektocht als een bijzondere reis. “We hielden steeds voor ogen dat God zou voorzien, misschien wel in een voorganger die we zelf niet konden bedenken. Bijzonder dat Anne Velema op ons pad kwam en de gemeente unaniem instemde met hem als nieuwe voorganger,” aldus Daisy Dijkstra (lid van de commissie).

 

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?