Even een update over Annette.
Afgelopen kerst was Annette in Nederland om te herstellen van twee operaties.
De acute blindedarm ontsteking die leidde tot een operatie in oktober, gevolgd door een darmafknelling met enorme pijn en een tweede operatie in november. Dit had er behoorlijk in gehakt. En het was ook een bijzonder druk seizoen geweest. Bij thuiskomst in Zuid Afrika belande Annette opnieuw met heftige pijn in het ziekenhuis waar bleek dat zij een maagzweer had.
Gelukkig gaat het inmiddels weer goed en is er al weer hard gewerkt om onder andere een `Restorative Justice´ week in goede banen te leiden.

Een Restorative Justice week is erop gericht om mensen in de gevangenis bewust te maken van de impact van hun daden. Er wordt veel aandacht besteed aan de impact (vaak geweld, moord of verkrachting) op het slachtoffer, maar ook op de familie, de omstanders, agenten etc. Verderop tijdens die week wordt er aandacht besteed aan vergeving en genade. Aan het einde van zo’n week wordt aan de gevangenen de kans geboden om met hun familie te praten, waarbij ze kunnen aangeven dat ze spijt hebben en dat ze dingen anders willen gaan doen.
Ik beschrijf het even kort, maar het gaat bij deze mannen echt heel diep, en de impact van dit programma is voor veel mannen enorm!
Waar het om gaat is dat er levens veranderd worden. Deze mannen gaan op een nieuwe manier om met hun leven en kunnen dat weer doorgeven aan anderen. Hierdoor treedt er op de lange termijn verandering op in de cultuur. De cirkel van geweld kan hier doorbroken worden, en dat draagt bij aan een beter Zuid Afrika.

Een creatieve uitbeelding van de rotzooi in je leven, en dat je tot de realisering moet komen hoe groot de troep is, en een besluit moet nemen wat je gaat doen. Blijf je in de troep zitten (waardoor het nog erger wordt) of ga verantwoordelijkheid nemen voor je daden en begin je de rotzooi van je leven op te ruimen?

We hebben elke dag van de RJ week een maaltijd met de jongens, veel van hun hebben nog nooit aan tafel een maaltijd gehad, als deel van een “gezin”

Annette doet voor een groot deel de administratie van deze projecten, en dat valt niet mee zonder goede software. Veel gebeurd nog met de hand en / of op papier.
Daarnaast werkt Annette mee tijdens deze projecten, en spreekt ze zelf gevangenen en ex-gevangenen. Hierbij kan ze van Gods liefde getuigen en door Gods Geest woorden doorgeven aan deze mannen.

Zouden jullie willen bidden voor Annette en haar werk:
Er is veel geestelijke strijd, dit is vooral zichtbaar in de relationele sfeer binnen het team. Er is ook veel ziekte de laatste tijd. Graag gebed voor rust en gezondheid van alle mensen die betrokken zijn bij Hope Prison Ministry. De financiële sponsoring loopt terug, terwijl Annette moet leven van deze giften. Graag ook gebed hiervoor.

Van 12 April tot 12 Juni is Annette in Nederland voor jaarlijks verlof. Ze is graag bereid om presentaties te komen geven over het werk van Hope Prison Ministry. Zou je ook graag een presentatie willen organiseren dan kun je altijd contact opnemen met de Thuis Front Commissie of direct met Annette. Regel het wel op tijd want de agenda kan snel vol lopen.
Wil je meer weten over het werk van Annette of overweeg je om Annette financieel te steunen, neem dan gerust even contact op met een van ons. Annette financieel steunen kan via rekeningnummer: NL57RABO0127576436

De Thuis Front Commissie (Gerda Kuit (058-2551109), André Fonteijn
, Appie Nieuwland-Boonstra, 
Jan IJpma, 
Jos van Zuylen, 
José van Zuylen
, Judith Bosma
 en Machteld Bosma)

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?