Hoi broers en zussen

Via de thuisfront app van Annette Waagemans kwam er een filmpje binnen wat we graag met jullie delen. Een getuigenis vanuit de gevangenis.
Annette is weer begonnen met een Restorative Justice in de gevangenis. Dit is wat zij ons vraagt. Bid voor de mannen en hun gezinnen. Bid ook voor het team

Groetjes Gerda Kuit namens tfc Annette Waagemans

 

Een Restorative Justice week is erop gericht om mensen in de gevangenis bewust te maken van de impact van hun daden. Er wordt veel aandacht besteed aan de impact (vaak geweld, moord of verkrachting) op het slachtoffer, maar ook op de familie, de omstanders, agenten etc. Verderop tijdens die week wordt er aandacht besteed aan vergeving en genade. Aan het einde van zo’n week wordt aan de gevangenen de kans geboden om met hun familie te praten, waarbij ze kunnen aangeven dat ze spijt hebben en dat ze dingen anders willen gaan doen.
Ik beschrijf het even kort, maar het gaat bij deze mannen echt heel diep, en de impact van dit programma is voor veel mannen enorm!
Waar het om gaat is dat er levens veranderd worden. Deze mannen gaan op een nieuwe manier om met hun leven en kunnen dat weer doorgeven aan anderen. Hierdoor treedt er op de lange termijn verandering op in de cultuur. De cirkel van geweld kan hier doorbroken worden, en dat draagt bij aan een beter Zuid Afrika.

Een creatieve uitbeelding van de rotzooi in je leven, en dat je tot de realisering moet komen hoe groot de troep is, en een besluit moet nemen wat je gaat doen. Blijf je in de troep zitten (waardoor het nog erger wordt) of ga verantwoordelijkheid nemen voor je daden en begin je de rotzooi van je leven op te ruimen?

We hebben elke dag van de RJ week een maaltijd met de jongens, veel van hun hebben nog nooit aan tafel een maaltijd gehad, als deel van een “gezin”

Annette doet voor een groot deel de administratie van deze projecten, en dat valt niet mee zonder goede software. Veel gebeurd nog met de hand en / of op papier.
Daarnaast werkt Annette mee tijdens deze projecten, en spreekt ze zelf gevangenen en ex-gevangenen. Hierbij kan ze van Gods liefde getuigen en door Gods Geest woorden doorgeven aan deze mannen.

Zouden jullie willen bidden voor Annette en haar werk:
Er is veel geestelijke strijd, dit is vooral zichtbaar in de relationele sfeer binnen het team. Er is ook veel ziekte de laatste tijd. Graag gebed voor rust en gezondheid van alle mensen die betrokken zijn bij Hope Prison Ministry. De financiële sponsoring loopt terug, terwijl Annette moet leven van deze giften. Graag ook gebed hiervoor.

Wil je meer weten over het werk van Annette of overweeg je om Annette financieel te steunen, neem dan gerust even contact op met een van ons. Annette financieel steunen kan via rekeningnummer: NL57RABO0127576436

De Thuis Front Commissie (Gerda Kuit (058-2551109), André Fonteijn
, Appie Nieuwland-Boonstra, 
Jan IJpma, 
Jos van Zuylen, 
José van Zuylen
, Judith Bosma
 en Machteld Bosma)

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?