Arjan Banninga vertelde tijdens de dienst van 20 maart over Ruslan en Oksana. Arjan maakt zich samen met 4e musketier hard voor het inzamelen van spullen. Lees er in dit bericht meer over!

De 4e Musketier staat bekend om grensverleggende outdoor activiteiten waarbij de fysieke reis vergezeld gaat van een geestelijke reis. De organisatie maakt zich op dit moment sterk voor hulpverlening aan Oekraïne. Dat doen ze samen met Musketiers uit Oekraïne, zodat de hulp direct op de goede plek terechtkomt.

Inzamelen: woensdag en donderdag van 12.00 tot 14.oo uur
Spullen zijn keihard nodig, vooral eten, drinken medicijnen. Inleveren kan op woensdag en donderdag van 12:00 tot 14:00, bij Stadskerk de Wijngaard en ook iedere zondag (uitgezonderd 10 april) kun je spullen meenemen.

Wat mag je inleveren?
1. Meel – 2 kg
2. Rijst – 2 kg
3. Havermout – 2 kg
4. Olie – 1 liter
5. Chocolade – 2 repen
6. Suiker – 2 kg
7. Thee – 2 pakketten
8. Koffie
9. Spaghetti, pasta
10. Stoofpot – 2
11. Gries (boekweit, gierst,)
12. Cookies
13. Instantsoepen – 5
14. Tandpasta
15. Tandenborstels –
16. Boekweit of een ander graanproduct
17. Gist
18. Zout
19. Ingeblikt voedsel -2
20. Toiletpapier-2
21. Shampoo’s
22. Zeep
23. Natte doekjes
24. Desinfecterende gel

Waar gaan de spullen naartoe?
Ruslan is een Musketier uit de Oekraïne. Ruslan rijdt de spullen die 4M Nederland naar Roemenië brengt verder de Oekraïne in. Vrijdagochtend was Ruslan in Kiev terwijl er een bom naast een vrachtwagen viel… Hij vraagt in de video om te bidden voor iedereen daar! De vrouw van Ruslan, Oksana, staat aan de Roemeense kant de vrachtwagens van 4M te ontvangen. Een gezin verscheurd door oorlog; vader en 2 zoons in Oekraïne en moeder met 3 dochters in Roemenië , zij proberen als gezin er het beste van te maken en te helpen waar kan, met gevaar voor eigen leven!

Bekijk ook het filmpje van Ruslan:

 

 

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?