Carolien volgde in 2022 de Alpha cursus in De Wijngaard.

In september 2022 ben ik gestart met de Alpha-cursus, omdat ik meer wilde leren over de Bijbel en over God. Bovendien merkte ik dat ik al een hele tijd niet meer echt actief bezig ben met mijn geloof. Ik ga af en toe wel naar de kerk, maar meer dan dat is het niet. Ik hoopte met Alpha weer een soort nieuw leven te blazen in mijn geloof. Daarnaast woon ik sinds een jaar in Leeuwarden en leek het mij ook leuk om op deze manier wat mensen in Leeuwarden te leren kennen.

Ik ben heel blij dat ik de Alpha-cursus heb gedaan. Het is heel waardevol om met elkaar over het geloof te kunnen praten. Iedereen heeft een andere achtergrond en andere ervaringen in en met het leven, maar iedereen laat elkaar volledig in zijn of haar waarde. Je kan elkaar praktische tips geven, bijvoorbeeld hoe je ervoor kan zorgen om weer eens wat vaker uit de Bijbel te lezen.
Alpha heeft mij geleerd dat het niet erg is om af en toe te twijfelen. Sterker nog, het houdt je scherp in je geloof. Ik heb over mezelf geleerd dat ik soms iets te rationeel ben. Een belangrijke ontdekking die mij daarbij heeft geholpen is, dat je niet eerst hoeft te begrijpen om te geloven, maar dat je juist gelooft om te begrijpen.

Daarnaast heb ik in de weken van de cursus ook veel van Gods liefde ervaren. In de filmpjes die we bekeken werd duidelijk wat een liefdevolle God wij hebben die alleen maar het beste met ons voor heeft. Ik kan echt weer met een positieve blik naar het geloof kijken en ik heb weer zin om er mee bezig te zijn.

Carolien, Leeuwarden

De volgende Alpha cursus start 6 en 9 februari 2023 in Stadskerk De Wijngaard, schuif jij aan?

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?