Mannen van staal... of eigenlijk van ijzer. Zo zou je ze kunnen noemen. Hoeveel kilo ijzer ze inmiddels hebben gevreten? Genoeg om €25.000,- op te halen voor het goede doel. Lees alles over de ijzervreters en... ze hebben altijd plek voor jouw oude apparaten, typmachines of lege blikjes.

Het is nog vroeg in de maandagochtend als door het hek bij Stadskerk de Wijngaard de eerste mannen al aankomen. Hun auto wordt netjes binnen de lijnen geparkeerd naast het gebouw zo aan het eind van het parkeerterrein. Iedere maandagochtend hetzelfde ritueel van een aantal mannen met een doel: de ijzervreters.

Iedere maandag komen zij bij elkaar om zoveel mogelijk geld bijeen te slopen voor een goed doel. Een doel dat zij zelf uitkiezen. Ze zijn gek op ijzer maar nog liever hebben zij koper. Dat levert per kilo meer op volgens de mannen. Om tien uur is het even koffiepauze en ook Jolle – het technisch talent van de kerk – schuift aan. Uiteindelijk is iedereen welkom om om te zien wat voor mooi werk er iedere maandagochtend plaatsvindt. En voor iedereen is er koffie en koek.

Na de koffie weer stug aan het werk. Zo worden er fietsen, wasmachines en wat dies meer zij ontmantelt. Als er maar ijzer en/of (rood)koper aan zit. Uiteindelijk hebben de ijzervreters sinds de oprichting in 2015 al voor ruim € 25.000,= bij elkaar gesloopt voor goede doeleinden.

Om 12.00 uur is er uiteraard tijd voor lunch. Maar ook voor gesprekken over het werk en soms ook over persoonlijke dingen. Maar zoals het overal gaat; na de lunch tot half drie door voor het goede doel.

Deze mannen hebben altijd honger… Naar ijzer welteverstaan. Daarom nodigen wij je uit om in de bak naast het gebouw spullen in te leveren. Heb jij thuis een oude wasmachine, typemachine staan waar je niets meer mee doet? Of drink jij graag uit blikjes die je zomaar weggooit? Niet meer doen! Lever het in bij onze eigen IJzerstraat. De ijzervreters zullen het dan verwerken en zorgen dat het op het juiste adres komt tegen een mooi prijsje.

Voor meer informatie of vragen kun je terecht bij Jan Boersma of Tsjip van der Werff. In Scipio staan hun contactgegevens.

Waar voelt jouw talent zich thuis? Droom je mee met team Facilitair?

Stel je eens voor: ons kerkgebouw gonst de hele week van de activiteiten. Er wordt lesgegeven, gewerkt door ondernemers, jongeren maken hun huiswerk en chillen in de jeugdruimte. In het restaurant wordt koffiegedronken en er worden goede gesprekken gevoerd.

Lees hier verder.

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?