Willem vertrekt vandaag met een herstelreis van hope4ukrain naar Irpin. Hij vertelt (lees door tot het eind om te zien hoe jij kunt helpen!): Ik wilde graag iets meenemen om de mensen in Irpin te bemoedigen. Dat werd deze foto, met de zegenbede 'the lord bless you', daarop. Ik heb 100 afdrukken gesponsord gekregen via Dekker Drukwerken.

Het verhaal achter de foto:

In februari 2020 was ik samen met mijn vrouw Astrid in Israël. We maakten met een reisgezelschap een rondreis door dit mooie land en bezochten de belangrijkste historische plaatsen. Op 18 februari waren we van Jeruzalem onderweg naar Engedi. Volgens de Bijbel de omgeving waar David zich verborg voor koning Saul (1 Samuel 24).

Die ochtend reden we zuidwaarts langs de oever van de Dode Zee. Dit laagst gelegen meer op aarde (ca 420m onder zee niveau) heeft een zoutgehalte van meer dan 33%. Hierdoor kan er zichtbaar niets in leven en daar dankt het meer dan ook haar naam aan; Dode Zee, niet echt een charmante naam.

Het was die ochtend bewolkt. De zon deed haar best er doorheen te komen. En toen, toen was daar plotseling dit majestueuze beeld. De zon brak door de wolken heen en toverde een prachtig zilveren gloed op het water. Het lukte mij om dit beeld vanuit de rijdende bus vast te leggen.

Naast dat de foto de tekst “draagt” zit er voor ons de volgende symboliek in:

De Dode Zee: de moeilijke en ingewikkelde tijd waarin we leven.

De wolken: de zorgen die ons het zicht op onze Hemelse Vader proberen te ontnemen.

De zonnestralen die door de wolken heen breken: als een herinnering aan Zijn aanwezigheid en die ons willen verwarmen, aanraken en zegenen.

De bergen, vaag zichtbaar op de achtergrond; als herinnering aan de woorden van psalm 121:
“Ik sla mijn ogen op naar de bergen, vanwaar mijn hulp komen zal. Mijn hulp is van de HEERE, Die hemel en aarde gemaakt heeft”.

Als laatste nog een keer de Dode Zee. De oorzaak dat er geen leven mogelijk is, komt uiteraard door het hoge zoutgehalte. Dit komt doordat de Dode Zee alleen maar een watertoevoer heeft en geen afvoer. Het water van de rivier de Jordaan mondt er namelijk in uit. Dat de waterstand toch in balans blijft, komt doordat er evenveel water verdampt als dat er via de Jordaan toegevoerd wordt. Het water verdampt en het zout blijft achter en hoopt zich op.
De symboliek die hier voor ons inzit, is dat het van levensbelang is dat we niet alleen zegen ontvangen maar deze ook doorgeven.

Mijn (onze) wens is dat deze zegen in combinatie met dit beeld je troost, hoop en kracht mogen geven en dat Zijn zegen en troost je als zonnestralen mogen raken en dat deze zegen ook weer doorgegeven mag worden.

Willem Asma

Spreekt de foto en de symboliek je aan en wil je Willem helpen om hoop en herstel te brengen in Irpin? Bestel dan een afdruk. De volledige opbrengst gaat naar hope4ukraine.

40×30  €30,-
50х40  €40,-
70×50  €50,-

Je krijgt de fotoposter op 170 grams semiglosspapier. De prijzen zijn incl. verzendkosten.

Mail naar willemasma@gmail.com welk formaat jij wilt bestellen en help hoop en herstel te brengen in Irpin.

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?