Op maandag 3 december a.s. verwelkomen de Joodse gemeenschap in Leeuwarden, Christenen voor Israël en de gemeente Leeuwarden u graag, wanneer het tweede lichtje van de grootste Chanoeka-kandelaar ter wereld zal worden aangestoken door Opperrabbijn Jacobs. Van 19.00 uur tot 20.30 uur bent u welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De maar liefst twaalf meter hoge kandelaar staat op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Naast enkele toespraken is er ook veel muziek en gezelligheid, en na afloop een hapje en warm drankje. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Neem wel warme kleren mee!

Vriendschap en verbondenheid

De kandelaar is een indrukwekkend metalen bouwwerk in de vorm van een Davidster en werd gebouwd door twee aannemers uit Friesland. Dit unieke evenement is een teken van vriendschap en verbondenheid van Nederlandse christenen met Israël en de Joodse gemeenschappen wereldwijd. De kandelaar is een monument dat het licht illustreert dat Israël en het Joodse volk uitstralen naar de wereld. Het symboliseert op een prachtige manier de universele waarden van verbondenheid, hoop en verdraagzaamheid. Eerdere jaren stond de grootste kandelaar ter wereld in Nijkerk, Maastricht, Den Haag, Urk en Lelystad.

In het kort:

Wanneer: Maandag 3 december van 19.00 tot 20.30 uur

Locatie: Wilhelminaplein in Leeuwarden

Bereikbaarheid: Het Wilhelminaplein ligt op ca. 550 meter loopafstand van NS-station Leeuwarden. Parkeren kan in parkeergarage Zaailand onder het plein

Iedereen is welkom, de toegang is gratis en aanmelden niet nodig

Lees ook het artikel hierover in het Friesch Dagblad!

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?