Het brandalarm gaat af! Wat doe je?

We hebben inmiddels in ons gebouw een werkende brandmeldcentrale en een uitgebreide Bedrijfshulpverlening (BHV)-organisatie.

Per dienst zijn er 4 BHV’ers/Ontruimers ingeroosterd, samen met een Hoofd BHV en Beheerder. Ook is de kinderleiding in functie als ontruimer van hun eigen groep. BHV’ers zijn herkenbaar aan het gele hesje, ontruimers blauw en het Hoofd BHV oranje.

Mocht er op zondagochtend een brandmelding zijn, dan gaat direct bij het afgaan van het alarm (handmatig of automatisch) een zgn Slowwoopsignaal. Er zit geen tijdvertraging tussen de melding en het afgaan van dit signaal. We gaan dus direct ontruimen. Hierbij hebben de BHV’ers jouw medewerking hard nodig en wel in de vorm van het opvolgen van hun aanwijzingen.

We begrijpen dat de eerste gedachte voor ouders is om naar hun kind(eren) te gaan die bij de Hizkids zijn. Dit is echter absoluut  niet de bedoeling. De kinderleiding zorgt voor de ontruiming van de kinderruimtes. Als ouders zou je tegen die stroom in moeten lopen en daarbij veel problemen in de looproutes veroorzaken.

We verzamelen achteraan op eigen parkeerterrein of aan de voorkant van het kantoorgebouw van Vriesco. Daar wordt je herenigd met jouw kind(eren). De leiding blijft bij hen totdat alle kinderen bij hun eigen ouders/verzorgers zijn.

Bij de jongste kinderen zijn speciale ontruimingsbedjes. Daarop kunnen meerdere kinderen naar buiten worden vervoerd.

Ook kun je jouw jas niet ophalen in de garderobe. Je moet direct naar buiten gaan via de dichtstbijzijnde nooduitgang.

Ondertussen wordt door de beheerder en een BHV’er de brand gecheckt en indien nodig geblust of de brandweer wordt gebeld. In die tussentijd mag je niet het gebouw ingaan.

We hopen en bidden dat bovenstaande nooit nodig zal zijn, maar vinden het voor jouw veiligheid van belang je hierover in te lichten.

Inloggen
Nog geen lid? Wachtwoord vergeten?